STOPP: Prince på konsert i Rio de Janeiro i 1991.

STOPP: Prince på konsert i Rio de Janeiro i 1991. Foto: Magnar Kirknes / VG

Familien til Prince krever at Trump slutter å bruke hans musikk

Familien til Prince krever at president Donald Trump slutter å spille hans musikk på valgkampmøter.

uvakt@ntb.no

Familien til den avdøde popmusikeren følger dermed i sporene til en lang rekke andre musikere som har lagt ned forbud mot at deres musikk blir spilt på Trump-arrangementer.

les også

Donald Trump om Taylor Swift: – Liker Swifts musikk 25 prosent mindre

«Prince-familien har aldri gitt president Donald Trump eller Det hvite hus tillatelse til å bruke Princes sanger og har bedt dem stanse all bruk umiddelbart», tvitret Princes halvbror Omarr Baker fredag norsk tid.

Presidentens valgkamporganisasjon har ifølge Hollywood Reporter brukt «Purple Rain», en av de mest spilte låtene til Prince, på spillelisten på valgkampmøter, sist i Mississippi denne uka.

les også

Steven Tyler med klar ordre til Donald Trump: – Ikke bruk låtene mine

Rolling Stones, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith, Queen og George Harrison er blant de mange som har bedt Trump-administrasjonen ikke bruke musikken deres. Også familien til Luciano Pavarotti klaget over at de spilte hans Puccini-arie Nessum Dorma på valgkampmøtene i 2016.

Prince døde i april 2016 av en overdose kraftige smertestillende tabletter, 57 år gammel. Han hadde ikke skrevet testamente og hadde ingen barn i live. Det er derfor hans søsken som ivaretar hans interesser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder