1. PLASS: Alejandro Fuentes (17) kom på tredjeplass i Idol, men klarte det Idol-vinner Jorun Stiansen ikke klarte: å gå til toppen av VG-lista med debutalbumet sitt. Foto: Kjell Inge Søreide

Idol-Ali til topps

Alejandro Fuentes (17) klarte det Idol-vinner Jorun Stiansen ikke klarte: å gå til topps på VG-lista.

Publisert:

- Det er så utrolig fett, men jeg tenker egentlig mest på meg selv - ikke på å slå Jorun eller noen andre, sier Ali.

Alejandro Fuentes, som altså er Norges mestselgende artist for øyeblikket, ble i går etterlyst både av sitt plateselskap, VG og av militæret.

- Hjelp, alle vil ha tak i meg i dag! VG, Sony BMG, militæret, vennene mine, familien, puster og peser han stresset inn i telefonrøret da VG endelig får tak i ham.

- Militæret, sa du?

- Ja, jeg skulle egentlig ha vært på sesjon i dag, så de ringte og etterlyste meg. Men jeg hadde jo ikke tid til det. Nå fikk jeg utsatt sesjonen til neste uke, forteller Ali.

- Men skal du i militæret nå?

- Jeg tror ikke jeg kan det nå, altså. Det passer vel litt dårlig! ler Ali.

For nå skal Alejandro Fuentes leve ut artistdrømmen. Skole og forsvar får vente. I går gikk han til topps på albumlisten med debutalbumet «Diamonds or Pearls», og singlen «Stars» ligger fortsatt på toppen av singlelista.

Verdt slitet

- Jeg hadde jo fått vite at jeg solgte bra, men jeg visste ikke det skulle gå så bra. At det er dobbelt, er enda bedre. Nå er jeg bare glad. Det er verdt alt slitet, sier Ali.

- Slitet?

- Ja, det har jo vært så sinnssykt mye i det siste. Jeg var på signering på Sørlandssenteret i helgen, og det var helt vilt. Det ble klamt fordi det var så mye folk. Men det er jo egentlig bare gøy, sier Ali, som går gatelangs med mobilen i Kristiansand og rømmer inn på stamstedet Egon for å komme unna en gjeng med barn som kjenner ham igjen.

Der får han ikke sittet lenge.

- Ånei, nå spiller de låten min her! Nummer én-låten. Jeg må komme meg vekk! sier Ali inn i telefonen.

Men snart får Alejandro også litt pusterom. Han vil feire suksessen med en ferie i Chile - der han er født.

- Jeg skal ta med meg familien min til Chile og besøke slektninger. Det blir min feiring.

- Hva skal du gjøre der?

- Det er bare for å bli brun, egentlig. Jeg rakk jo ikke å bli brun i sommer. Jeg har sittet blek i et studio i hele sommer. Nå skal jeg til Chile og bli brun, og når jeg kommer hjem, blir alle misunnelig! ler Alejandro som fyller 18 år i november.

- Men når skal du på turné?

- Er du gal? Jeg skal ikke på turné ennå. Det er for tidlig. Men jeg tar små spillejobber på lukkede eventer. Kanskje det blir turné etter jul, eller kanskje etter neste jul? Jeg vet ikke, men jeg må få litt mer erfaring først, sier Ali.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder