Carola hyllet som popdronning

STOCKHOLM (VG) 20 år etter at hun sang seg inn i svenskenes hjerter, ble Carola Häggkvist (37) hyllet i går kveld.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

23. april 1983 vant hun den svenske Grand Prix-finalen med «Främling». I går kveld feiret hun jubileet med to utsolgte konserter i Circus i Stockholm. Hun ble hyllet som en popdronning med stående applaus i flere minutter med favnen full av blomster.

I ekstranummeret «Främling» stilte hun i samme antrekk som hun gjorde for 20 år siden. Da kokte salen! Carola er svenskenes mest populære kjendis, og publikum elsker henne. De to konsertene ble utsolgt på rekordtid. Hun serverte en forrykende konsert med glimt fra sin lange karriere, fra debuten som elleveåring i en talentkonkurranse med «Krokodillbarnets klagan», til sin nye single «När löven faller». Her var pop, folketoner, gospel og vuggesang, og Carola sang både på svensk, japansk, engelsk, tysk og swahili.

Norgesturné

Carola hadde ingen gjester. Hun og hennes sang var i sentrum i de nesten to timene konserten varte. Hun benyttet også anledningen til å takke Erik Hillestad i Kirkelig kulturverksted for samarbeidet de har hatt bl.a. med en juleplate, barneplate og salmeplate. I forbindelse med jubileet drar hun på en stor turné i slutten av juni. En konsert i Norge er planlagt i oktober, men dato er ikke fastsatt. Samleplaten «Guld, Platina & Passion» med hennes slagere til nå kommer på det norske markedet 26. mai. Svensk TV4 gjorde opptak av jubileumskonserten, som senere blir sendt på TV2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder