POP PRISVINNERE: Highasakite stakk i kveld av med Bendiksenprisen på 100.000 kroner. Låtskriver og vokalist (og 27 år i dag, gratulerer!) Ingrid Helene Håvik i midten. Foto: Tonje Thilesen
POP PRISVINNERE: Highasakite stakk i kveld av med Bendiksenprisen på 100.000 kroner. Låtskriver og vokalist (og 27 år i dag, gratulerer!) Ingrid Helene Håvik i midten. Foto: Tonje Thilesen

Highasakite vant 100.000 kroner

MUSIKK

Heder, ære og en sjekk på 100.000 kroner tilfalt i kveld et av de virkelige stjerneskuddene i norsk pop det siste året, Highasakite.

Publisert:

Gruppen stakk av med den såkalte Bendiksenprisen - etter pop-nestoren Arne Bendiksen som gikk bort for fem år siden - foran andre pop- og rock-kometer som Gabrielle, Oslo Ess, Bendik Brænne og Frida Ånnevik som også var nominerte.

- Det er utrolig tøft. Og så på bursdagen min, sier Ingrid Helene Håvik.

Highasakite-vokalisten fyller nemlig 27 år i dag og bedyrer at beløpet på 100.000 kroner kommer godt med.

- Det gjør det lettere å betale flybillettene for å komme oss rundt i verden og spille for folk, sier hun.

Highasakite har nemlig vært et svært etterspurt band siden andrealbumet «Silent Treatment» kom i januar. Samme måned opptrådte de også under Spellemannshowet fra Stavanger.

I kveld var det kun Marte Eberson fra bandet til stede under sommerfesten til artistorganisasjonen GramArt - som er ansvarlig for Bendiksenprisen - for å motta prisen, mens de andre er i USA, der Highasakite allerede har en fire uker lang turné bak seg tidligere i vår.

Senere i sommer skal de til Japan, spille mange sommerfestivaler i Norge og Europa, mens Australia også står på fremtidsplanen.

- Det er slitsomt, men veldig gøy og det har vært utelukkende positive opplevelser, sier Ingrid Helene Håvik.
Hun innrømmer at det har gått fort for bandet etter at «Silent Treatment» ble gitt ut.

- Vi la et veldig bra grunnlag med debutalbumet som vi jobbet lenge og hardt med. Jeg er veldig stolt av den og føler at vi nå får uttelling for denne jobbingen, sier hun.

Som bandets låtskriver blir det imidlertid ikke så mye tid å tenke fremover. For henne er ikke låtskriving og turné noen god match.

- Nei, det må jeg gjøre når jeg er alene. På turné handler det om å konsentrere seg fullt ut om å spille.

- Midt i en travel turnévirksomhet; savner du å kunne ta deg denne tiden til å skrive nytt stoff?

- Ja, det er klart at det hadde vært deilig å få den muligheten snart, samtidig som det også er fint å gå rundt og kjenne på den lengselen etter å skrive nye sanger.

Bendiksenprisen ble første gang delt ut i 2010, til Karpe Diem. Senere har Ida Jenshus, Stein Torleif Bjella og Monica Heldal vunnet den.