MÅ IRETTEN IGJEN: Justin Bieber på Saint Laurent-visningen under New York Fashion Week 10. februar. Foto: Matt Winkelmeyer , Afp

Bieber må vitne - konserter i fare

Mens Justin Bieber er midt i verdensturneen, har han fått beskjed av retten at han må være tilgjengelig for å avgi vitneforklaring på samme tid.

Artikkelen er over fire år gammel

Det er ikke første gang 21-åringen er involvert i kontroverser, og også denne gangen ser det ut til å kunne gå ut over fansen. Da han skulle holde konsert i Oslo sist, der flere hundre fans hadde ventet i timevis, hisset han seg opp over vannsøl på scenen under første låt og stormet av scenen uten å komme tilbake.

Bieber om konsertskandalen: – Jeg overreagerte.

Denne gangen er det ikke Justin bare selv som står for bråket, men ifølge Miami Herald er Bieber saksøkt av en paparazzifotograf som hevder at Bieber kommanderte livvaktene sine til å «ta» fotografen etter at han tok bilder av Bieber og en modell utenfor en nattklubb i Miami i 2014. Etter å ha fulgt etter paparazzien til fots, skal livvakten ha fått tak i ham på en nattåpen Subway-restaurant, der noen angivelig filmet at papparazzi-en ba om ikke å bli skadet.

Ikke tid i år

Bieber selv har hevdet at han ikke har tid til å avgi vitneavklaring mellom 16. februar og 31. desember i år. Ifølge rettspapirer ved Mimami-Dade County, har dommer Jerald Bagley nå beordret popstjernen til å være tilgjengelig for retten i Florida – ikke i California der Bieber bor, før 31. juli.

Les mer: Bieber brast i gråt på scenen.

Bieber skal ifølge TMZ ha sagt han hadde to dager til rådighet i februar, men det skal ikke ha passet for motpartens advokater.

POLITIBILDER: Disse bildene ble tatt av Justin Bieber da han ble arrestert for kjøring i påvirket tilstand i januar 2014. Foto: , Ap/ Miami Dade County Jail

Justins nye «Purpose»-verdensturné, der den norske danseren Mona Berntsen er med, starter i mars og skal være travlere enn vanlig. Han skal etter planen spille i Jacksonville og Orlando i Florida 29. og 30. juni, og skal deretter videre til to konserter i Miami 2. og 3. juli. Så fortsetter turen videre til Nord-Carolina, Maryland og New Jersey.

Ifølge rettspapirene kan vitneforklaringen ta opptil to dager.

Bakgrunn: Ikke forlik - må i retten.

I de fleste tidligere tilfellene der Bieber har vært involvert i rettssaker, har partene inngått forlik utenfor rettssystemet. Unntaket er da Bieber ble tatt for å kjøre uten gyldig førerkort i påvirket tilstand, noe som skjedde bare timer etter hendelsen han nå er innkalt til vitneavhør for.

Når Justin Bieber kommer til Norge til høsten, er det satt opp to konserter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder