SIKTER HØYT: Nicolay Sereba (t.v.) og Vincent Dery, her hjemme i Norge i september. Foto: Krister Sørbø , VG

Nico og Vinz om avstandsforhold: – Vi jobber hele tiden

Presset på avstandsforhold med reising og tidsforskjeller
var en medvirkende faktor til hans brudd med ekskjæresten, forteller Vincent Dery i et australsk intervju.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Vincent Dery og Nicolay Sereba er for tiden i Australia for å promotere sin første Australia-turné i april neste år.

Deres nye EP, «Cornerstone», har med låten «Our Love», som handler om nettopp avstandsforhold. Det er noe begge Osloguttene har erfaring med, etter at karrieren tok av og de har reist verden rundt med base i Los Angeles.

Les mer: Nico & Vinz i studio med Pharrell.

VG-LISTA: Nico & Vinz spiller på VG-lista på Rådhusplassen i sommer. Foto: Therese Alice Sanne , VG

I et intervju med VG i 2013, da de akkurat begynte å bli kjent og fremdeles kalte seg Envy, fortalte de at de begge hadde kjærester.

Inspirert av kjærlighetsforhold

– Vi var begge i forhold da vi lagde EP-en. Jeg er ikke i et forhold akkurat nå, forteller Vinz til Australian Associated Press i Sydney.

– Det er lett å se hvordan et avstandsforhold kan slite når det er satt under så mye press. Det er definitivt utfordrende fordi det i så stor grad dreier seg om ulike tidssoner. Plutselig står du opp mens de skal legge seg. Reisingen og avstanden kan være tøft noen ganger. Det var definitivt en faktor, sier Dery om sitt brudd.

Taylor Swift: Jeg er besatt av Nico & Vinz.

Sereba er fremdeles i et avstandsforhold, og forteller at han ser kjæresten hver andre til tredje måned.

– Vi er veldig travle, så det er sannsynligvis vanskeligere for henne enn for meg. Vi jobber hele tiden, så vi har alltid noe i tankene, mens hun er hjemme og venter, sier han i intervjuet.

TRAVLE: Vincent Dery og Nicolay Sereba på en sjelden tur hjemme. De kan ikke regne med mange av dem i månedene fremover. Foto: Krister Sørbø , VG

Det ligger ikke an til mye tid til å pleie kjærligheten i Norge i tiden fremover heller. EP-en kom forrige uke. Et nytt album er ventet på nyåret og deretter blir det turné på andre siden av kloden. Den norske duoen har tre singler som har solgt til plantina i Australia, «Am I Wrong», «In Your Arms» og «That’s How You Know».

Nico & Vinz til VG: Vi lever drømmen.

– Vi ville gi ut noe musikk til fansen. Vi ønsker å være virkelig tilstede og gi ut mye musikk dette året, forteller Nico til AAP.

Året som har gått har heller ikke vært lite begivenhetsrikt for Sereba og Dery. De ble kåret til Årets Spellemann, Taylor Swift har sagt hun er besatt av dem, Michelle Obama har dem på spillelisten, og de har vært i studio med Pharrell - for å nevne noe.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder