NYE ANSIKTER: Vivian Sørmeland (foran til venstre) og Elisabeth Sæverås blir Donkeybys nye kvinnestemmer etter Linnea Dale som nå satser solo. Bak fra venstre Cato Sundberg, Peter Michelsen, Kent Sundberg (i midten), Alexander Garborg Ågedal og Thomas Drabløs. Foto: Trond Solberg

Tar over for Linnea Dale - her er Donkey-GIRLS!

Tidligere «Idol»-deltager Vivian Sørmeland (26) gjør artistcomeback som Donkeyboys nye jentevokalist.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Med seg har hun den hittil ukjente Elisabeth Sæverås (20).
Vivian og Elisabeth tar over etter Linnea Dale (19) som gjestevokalister i drammensbandet Donkeyboy. Linnea var med på å føre bandet til topps på hitlistene med «Ambitions» og «Sometimes» og de nye jentene er nå med på en rekke sanger på bandets nye album «Silver Moon».

Har koret før

- Det er store sko å fylle. Samtidig er vi helt andre typer artister med helt ulike stemmer, så vi kan ikke sammenlignes med Linnea, sier Vivian.
Hun er allerede et kjent ansikt for mange, ettersom hun kom på 3. plass i «Idol» i 2006, mens hennes daværende kjæreste Aleksander Denstad With vant.

- Jeg har jobbet med musikk i mellomtiden, blant annet har jeg skrevet låter. Men jeg har ennå ikke funnet helt meg selv som soloartist, så det føles det veldig godt å gjøre comeback med Donkeyboy, sier Vivian.

Trengte pause

Hun har koret for bandet tidligere og var derfor et naturlig valg når de skulle finne en kvinnelig gjestevokalist.
- Jeg trengte en pause etter «Idol», men samtidig har alltid drømmen vært å jobbe med musikk og være artist, sier Vivian.

- En stor ære

I helgen gjorde 26-åringen sin først liveopptreden sammen med bandet på by:Larm, men denne gangen er det to gjestevokalister som skal gi Donkeyboy drahjelp. Med på laget er også 20 år gamle Elisabeth Sæverås.

Sjekk Donkeyboy på VGlista her!

- Det er en stor ære å få synge med Donkeyboy! Samtidig er det en fin plattform for meg som artist. Jeg har jo veldig lite erfaring, men dette er en utrolig bra sjanse til å vise seg fram, sier Sæverås.
Den siste tiden har Elisabeth jobbet for å stable en solokarriere på beina, noe som førte henne rett i armene til Donkeyboy.
- Vi hørte henne i studio og det var utrolig bra. Så da fant vi ut at det kunne fungere like bra med to jenter som med én, sier Donkeyboy-vokalist Cato Sundberg (30).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder