PRIS-GROSSIST: Justin Bieber poserer med sine fem MTV EMA Awards som han rasket med seg i Milano forrige helg. Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Kommentar: Justin er den nye Justin

Det er ikke bare en ny Justin Bieber som i kveld holder minikonsert i Oslo. Han kan fort vise seg som en ny Justin Timberlake også.

Artikkelen er over fire år gammel

Justin Biebers store drøm og ambisjon i 2015 er å ta steget opp fra ungpikeidolstatusen til en voksen artist som blir tatt på alvor for det han leverer musikalsk. De to første singlene fra kommende «Purpose» (13.november) - «What Do You Mean?» og «Sorry» kan tyde på at han er på god vei.

Bieber innrømmer det gjerne selv; navnebror Timberlake er et forbilde å strekke seg etter karrieremessig. Justin Timberlakes sømløse overgang fra barnestjerne i The All-New Mickey Mouse Club og boyband-helt i *NSYNC til å bli en moden og respektert artist med både kunstnerisk og kommersiell fremgang er unik.

Det er helt naturlig at Justin Bieber ønsker å gå samme vei.

Danser Mona Berntsen: – Justin er godhjertet

Til BBC Radio 1 bemerket Bieber for et par dager siden at det tar tid å utvikle seg som artist og finne sin unike stil. Kloke ord fra en mann (!) som har blitt 21 år etter hvert og passert tenåringsstadiet. Tiden er inne for Justin Bieber til å finne denne stilen.

I dette radiointervjuet nevnte Bieber Justin Timberlake og *NSYNC som eksempel på hva han selv søker, og det er ganske interessant på flere plan. Ikke bare fordi Timberlake faktisk tapte budrunden da Justin Bieber skulle lande en platekontrakt, men fordi det finnes noen paralleller mellom de to Justin'ene.

Umulig å se Bieber uten billett

Justin Timberlake var kun 14 år da han ble innlemmet i *NSYNC, Justin Bieber var like gammel da manager Scooter Braun forhandlet frem en platekontrakt. Begge to ble momentane ungpikehelter i elitedivisjonen.

Nå er begge voksne - i Biebers tilfelle har det også dreid seg om en rask forvandling fra den myke kosebamsen via det pubertalt opprørske og til det han fremstår som i dag; en artist i mental likevekt der ambisjonene er viktigere enn de ungdommelige spilloppene.

Justin Timberlake har klart overgangen elegant, nå er det Justin Biebers tur.

Begge nyter altså godt av å ha opparbeidet stor rutine allerede før de er ute av tenårene. Men det holder aldri kun med rutine, du må også ha talentet. Det er det ingen tvil om at Justin Bieber også har.

Låtanmeldelse: «Sorry»

Her skiller han seg litt fra Justin Timberlake. Timberlake gikk den etter hvert så vanlige veien fra enten et reality-show eller som barnestjerne hos Disney Channel og rett til superstjernestatus. Det er en retning som har tatt knekken på flere karrierer, fordi man sliter med å bli kvitt Disney-stempelet som voksen artist, men ikke i Timberlakes tilfelle.

Faktisk har det nå blitt slik i USA at du bør ha en slik bakgrunn om et større plateselskap vil satse millioner på deg. Det ignorerte heldigvis Antonio L.A. Reid da han signerte Justin Bieber til Island Records i 2008.

For Justin Bieber mangler dette; han har ikke vært med i «American Idol» eller vokst opp på tv-skjermene til Disney. Bieber hadde noe enda mektigere ved siden av talentet; YouTube og sosiale medier.

One Direction: – Justin Bieber aner ikke hva han snakker om

Jeg så Justin Bieber første gang i 2010, i Little Rock. En bråmoden kjekkas på 16 med barnlig stemme, men sjelden sjarm. Han hadde dette noe som må ligge der som et grunnlag for å knekke koden over til en ny generasjon, slik Justin Timberlake maktet.

Kveldens minikonsert fra Chateau Neuf vil vise om Justin Bieber fremdeles er på rett vei, om han har klart å foredle denne ekstraegenskapen også nå som han er ferdig med tenårene.

STEIN ØSTBØ

Les også

 1. Anmeldelse: Småsyk galskap

  GLENDALE(VG) En småsyk Justin Bieber (18) halte inn en sliteseier da han lørdag kveld åpnet sin langvarige…
 2. Justin Biebers nye plate: Mini-Jacko

  Er det virkelig Justin Bieber (18) som skal fylle hullet etter Michael Jackson?
 3. Slik blir Bieber-kvelden

  Dette skal skje mens superstjernen Justin Bieber (21) er på norsk jord.
 4. Nå er Justin Bieber i Norge

  Hold dere fast, «beliebers» – nå er superstjernen (21) i hovedstaden!

Mer om

 1. Justin Bieber
 2. Justin Timberlake

Flere artikler

 1. Justin Bieber-comebacket: – Fansen er ikke hylende fjortis lenger

 2. Justin Bieber tror han har bronkitt

 3. Justin Bieber samarbeider med Skrillex på ny låt

 4. Plateanmeldelse: Justin Bieber – «Purpose»

 5. Bekrefter: Justin Bieber kommer til Norge

Fra andre aviser

 1. Justin Bieber kommer til Forus Travbane neste sommer

  Fædrelandsvennen
 2. Mann (47): – Derfor elsker jeg Justin Bieber

  Aftenposten
 3. Alt du trenger å vite om Justin Biebers Oslo-besøk

  Aftenposten
 4. Justin Bieber: - Jeg tar over showet

  Fædrelandsvennen
 5. «Timberlake holder på publikum med energisk sjarm, men det er en strek i regningen at konserten forsvinner i grumsete lyd»

  Aftenposten
 6. Tro, hat og kjærlighet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder