Psykologen som rapporterte påståtte Jackson-overgrep: - Det er sjelden ofrene lyver

(VG Nett) Et av aktoratets nøkkelvitner fortalte i går at det er «ekstremt sjelden» at en 13-åring kommer med falske anklager.

  • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Michael Jackson på vei ut av rettslokalet i Santa Maria torsdag. Foto: EPA

Katz fortalte retten at det er sjeldent at barn over 5 år dikter opp historier om overgrep. Katz sa også at anklagere som forteller sannheten ofte forandrer forklaring, mens de som viser seg å fortelle usannheter "som regel er uvanlig konsekvente - som om de leser fra et manus."

Jackson-forsvaret har så langt i rettssaken påpekt flere ganger at fornærmede og hans søsken har vinglet i sine forklaringer.

Katz inntok vitneboksen etter at flyvertinnen Cynthia Bell hadde tegnet etbilde av den fornærmede gutten som en uhøflig og ustyrlig gutt. Den samme dagen ble det kjent at Macaulay Culkin stiller opp for Jackson som vtine.

Rapporterte anklagene i 2003

Under krysseksaminasjon innrømmet Katz at han ikke hadde gjort noe research når det gjelder sivile søksmål med tenåringer involvert i overgrepssaker.

- Men jeg kan ikke huske noen ungdommer eller barn som har anklaget noen for å tjene penger på det, føyde Beverly Hills-psykologen til.

Katz intervjuet fornærmede, hans søsken og moren etter en forespørsel fra siviladvokaten Larry Feldman. Det er den samme advokaten som ble brukt da en ung gutt anklaget Jackson for seksuelle overgrep i 1993.

Katz rapporterte anklagene om overgrep til barnevernet i Los Angeles 12. juni 2003. En dag senere mottok han en telefon fra Santa Barbara-politiet.

- Vurderte sivilt søksmål

Fra vitneboksen fortalte også Katz at Larry Feldman vurderte et sivilt søksmål mot Michael Jackson i mai 2003.

- Det var mitt inntrykk at Feldman vurderte å kjøre et sivilt søksmål, fortalte Katz.

Han sa også at han hadde snakket med fornærmede om et mulig søksmål, og at han forklarte gutten konsekvensene av å anklage Jackson for overgrep.

Katz fortalte også at han jobbet med Feldman da advokaten representerte gutten i 1993-saken. De anklagene endte med et sivilt
søksmål der Jackson betalte om lag 20 millioner dollar.

Jackson-forsvarerne har hele tiden hevdet at fornærmede fabrikerte anklagene for å sikre seg en likenende økonomisk avtale med Jackson.

Les også

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Michael Jackson-rettssaken: Larry King får ikke vitne

  2. - Jeg hadde på meg Jacksons pyjamas da overgrepene skjedde..

  3. - Tok med porno til Neverland

  4. Jackson-anklagerens dramatiske livshistorie

  5. Jackson stemplet som en 10-åring

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder