Jackson stemplet som en 10-åring

SANTA MARIA (VG) Barnepsykologen som rapporterte de angivelige sexovergrepene, mener Michael Jackson ikke kan klassifiseres som pedofil, men som en 10-åring.

  • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

10-ÅRING? Popstjernen Michael Jackson ble av en psykolog i retten i går beskrevet som om han mentalt var en 10-åring. Her er popikonet fotografert på vei bort til rettslokalet. Foto: EPA

Nå - bare dager før Beverly Hills-psykologen Stanley Katz trolig inntar vitneboksen i Santa Maria som et av aktoratets nøkkelvitner mot Jackson - har noen lekket et hemmelig lydbånd til mediene.

Kassetten vil ganske sikkert bli brukt for alt den er verd av Jacksons stjerneadvokat Thomas Mesereau.

-Ikke pedofil

I det oppsiktsvekkende opptaket innrømmer Katz at popstjernen «ikke egentlig kan klassifiseres som pedofil. Han er egentlig en som har gått tilbake til å bli en 10-åring», ifølge nettstedet The Smoking Gun.

Stanley Katz er langt fra noen tilfeldig psykolog, men en helt sentral person i pedofilisaken mot 46 år gamle Michael Jackson. Det var Katz som i mai og juni 2003 snakket med den nå 15 år gamle «John Doe», (som betyr ukjent eller N.N.) om hva som skjedde på Neverland i sengen med popstjernen.

Det var i disse samtalene med Katz at en gråtende 15-åringen for første gang skal ha fortalt at han var blitt sexmisbrukt av Jackson.

Katz tok umiddelbart kontakt med politiet for å rapportere om hva han mente hadde funnet sted, og han har lenge vært regnet som et av aktoratets nøkkelvitner i pedofilisaken mot Jacko.

Avslørte søksmål

Det Katz derimot ikke visste sommeren 2003 var at politietterforskeren han snakket med, rutinemessig tok opp samtalene på lydbånd. Disse lydopptakene kan nå vise seg å inneholde opplysninger som helt uventet kan hjelpe Michael Jackson til å bli frikjent i saken.

Katz sier, ifølge The Smoking Gun, i opptakene at han tror gutten snakket sant om sexovergrepene.

Men Stanley Katz sa mer:

- Jackson er en fyr som er som et 10 år gammelt barn. Og, du vet, han gjør som en 10-åring ville gjort med sine kompiser. Du vet, de onanerer, ser filmer, drikker vin. Og, du vet, han kan ikke egentlig klassifiseres som pedofil. Han er egentlig en som har gått tilbake til å bli en 10-åring.

Langt mer ødeleggende for aktor Tom Sneddon kan opplysningene om et mulig søksmål bli.

Barnepsykologen fortalte nemlig også i opptaket sommeren 2003 om at familien til «John Doe» var ute etter å saksøke popkongen. Dette har gutten og hans mor benektet på det sterkeste i alle avhør senere.

Også i retten - under ed:

- Vi er ikke ute etter penger, sa gutten i rettssalen så sent som i går, før han blankt avviste at han noen gang hadde snakket med advokater, moren eller andre om muligheten for å saksøke Jackson for millionbeløp hvis popstjernen skulle bli dømt.

- Nei, det har jeg ikke, sa «John Doe».

- Så du vet altså ikke at hvis Michael Jackson blir dømt i denne saken, er du så godt som sikret seier i et privat søksmål mot ham senere? spurte Mesereau.

- Nei, svarte 15-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder