SATSER: Karoline Slemmen (17) har gått gjennom en stor forvandling siden sitt første møte med Chris Medina for snart tre år siden (innfelt).
SATSER: Karoline Slemmen (17) har gått gjennom en stor forvandling siden sitt første møte med Chris Medina for snart tre år siden (innfelt). Foto:David Gadea og TV 2,

Chris Medina hjelper norske Karoline (17) i USA

Flytter fra Molde til Los Angeles for å satse på pop

MUSIKK

I 2012 fikk Karoline Slemmen drømmen oppfylt om å synge på TV - med amerikanske Chris Medina (30). Nå er de bestevenner og jobber sammen.

Publisert:

Eksterne lenker

TV-seerne husker kanskje Karoline fra «Kvelden er din». Den da 15 år gamle jenta fikk synge Medinas «What Are Words». Gledestårene fosset på Karolines kinn da hun som prikken over i-en fikk møte idolet.

Men historien sluttet ikke der. Karoline og «American Idol»-kjendisen utvekslet telefonnummer og beholdt kontakten. Medina var allerede norgesvenn, siden det var her han gikk til topps på listene med låten sin for aller første gang. Han forklarte til 15-åringen at hvis hun noen gang trengte hjelp i USA, så måtte hun ta kontakt.

Flyttet inn

Det glemte ikke Karoline, og for tre måneder siden tok hun ham på ordet. Hun pakket kofferten og flyttet til Los Angeles - inn i et stort hus sammen med Chris Medina og fire andre.

- Jeg vet det høres vilt ut, men Chris har blitt som en storebror for meg. Han åpner mange dører.

Gjennom Medina har Karoline kommet i kontakt med kjente produsenter og låtskrivere. Nylig skrev hun en låt sammen med Rob Persaud, som blant annet har produsert Lady Gagas «You and I». En annen låt har hun skrevet med danske Sarah West, som har Randy Jackson som sin manager. Denne låten er produsert av Sean Hamilton, som blant annet produserte Justin Biebers «One Less Lonely Girl».

- Målet er å lansere en single i år og en EP tidlig til neste år, sier Karoline.

Molde-jenta er i dialog med flere plateselskap og managere, men vil tenke seg godt om før hun inngår en avtale.

- Industrien er full av sleipe folk, så man må ha øynene åpne.

Karoline er nå hjemme i Norge i noen få uker før hun reiser tilbake til USA i august. Da flytter hun alene inn i leid leilighet nær Downtown L.A..

17-åringen angrer ikke på at hun sluttet på videregående skole etter ett år.

- Helt siden jeg var 12, har jeg sagt at jeg vil flytte til Los Angeles og bli artist. Mange drømmer, men veldig få tør å satse.

Medina: - Jeg er smigret

Medina har stor tro på Karoline.

- Hun er et naturtalent. Stemmen er sterk og unik. Det er fantastisk å se hvor mye hun har utviklet seg på bare tre måneder, både når det gjelder musikkstil, utseende og som låtskriver, sier 30-åringen til VG.

På spørsmål om han ikke ser på det som et i overkant stort ansvar å være mentor for en 17-åring fra Norge, svarer Medina:

- Det er mer spennende enn det er skremmende. Jeg er beæret og smigret over at Karoline har funnet sin mentor i meg.

- Vandrende antenne

Han ser på Karolines unge alder som et stort fortrinn.

- Hun er en vandrende antenne som søker etter informasjon, kunnskap og selverkjennelse. Det var ikke lett å gi Karoline innpass hos låtskrivere og produsenter, siden hun ikke ennå har platekontrakt, men nå har hun fått oppmerksomhet fra folk som kan løfte henne til et nytt nivå.

Karoline har selv spart opp penger gjennom ulike jobber de siste årene, og hun legger ikke skjul på at familien i Norge hjelper til økonomisk.

- Jeg vil aller helst klare meg selv. Alt jeg får, skal betales tilbake en dag. Jeg er heldig som har god, gratis hjelp, ikke minst fra Chris. Da jeg flyttet dit, var han den eneste jeg kjente. Nå har jeg fått mange venner, blant annet en makeup-artist som hjelper meg.

Om press

- Hvor viktig er image? Og hvor stort er presset for å være «perfekt»?

- Image er viktig, og presset er sterkt. Bransjen ser på deg som et produkt, ikke en person. Blir man signert av et plateselskap, så vil de forandre på deg til de får det perfekte produktet. Men jeg er veldig bestemt og vet hva jeg vil, forsikrer Karoline, som fyller 18 i november.

Drømmen er å bli boende i USA permanent.

- Selv om jeg aldri har vært så stolt av å være norsk som nå, ler hun.

Mamma: - Stoler på henne

Karolines mamma, Ågot Marie Skjervik, sier at familien støtter datteren fullt ut.

- Karoline har vært fast bestemt på å utforske dette siden hun var liten. Selvfølgelig må hun få mulighet. Vi er glad på hennes vegne og stoler på henne. Det er også godt for oss å vite at Chris er der for henne. Men vi har fått mange reaksjoner fra mennesker som synes dette er i overkant dristig. Det bryr vi oss ikke om, sier Skjervik til VG.

Om Juliana

Karoline har også blitt kjent med Medinas eksforlovede, trafikkskadede Juliana Ramos (29). Det er kun to uker siden det ble kjent at forlovelsen, som er hovedtema i norskproduserte «What Are Words», er brutt.

Medina til VG:Skulle ønske kjæresten min kunne se meg synge i Norge

- Når Chris sier at han og Juliana fortsatt er sjelevenner, så er det sant. De har et nært forhold og han sier ofte at han savner henne, sier Karoline.

Medina har selv omtalt bruddet på sin Facebook-side, men mener det er for tidlig å utdype det i pressen.

Medina til Norge

Medina jobber for tiden med nytt album, og i august holder han konsert i Norge - nærmere bestemt Sandefjord.

- Kjærligheten jeg har fått fra mine norske fans, har hjulpet meg til å modne til den artisten jeg er, sier Medina.

NB: Karoline hadde en egen konto på YouTube, men i påvente av lansering har alt gammelt materiale blitt fjernet fra nett. På VGTV kan du imidlertid se hvordan Karolines aller første møte med Chris Medina var.

Karolines Instagram, kan du også se bilder og små videosnutter med de to sammen.

Her kan du lese mer om