A$AP Rocky må bli i Sverige i minst to uker: – Han er lei seg for dette

A$AP Rocky (30) må bli i varetekt i Sverige og dermed avlyse flere konserter.

Artisten A$AP Rocky, som egentlig heter Rakim Mayers, ble fredag varetektsfengslet i to uker, mistenkt for mishandling.

Det ble avgjort på et lukket fengslingsmøte i Stockholm, etter at han har sittet fengslet siden han ble arrestert natt til onsdag. Etterforskningen av saken fortsetter, og om den ikke er avklart i løpet av to uker, kan påtalemyndighetene begjære ytterligere to uker i varetekt.

les også

A$AP Rocky begjært varetektsfengslet – må avlyse flere konserter

Artisten ble ført i håndjern inn bakveien til rettssalen i Stockholm.

– Han er lei seg for dette. Det er veldig vanskelig å forstå at han ble varetektsfengslet, sier rapperens advokat Henrik Olsson Lilja til Aftonbladet etter fengslingsmøtet.

Advokaten hevder at klienten først og fremst ble fengslet på grunn av fluktrisiko.

– De har blitt angrepet og da har han tatt i bruk selvforsvar. Han er veldig overrasket over å ha havnet her, sier Olsson Lilja.

Fikk sårskader og måtte sy

Artisten var først mistenkt for grov mishandling, men dette ble altså nedjustert - selv om aktor påpeker at siktelsen også kan oppjusteres igjen.

– Tingretten har avgjort at dette skal klassifiseres som mishandling av normalgrad, sier aktor Fredrik Karlsson på en pressekonferanse fredag, ifølge Expressen.

– Jeg anser på nåværende tidspunkt at det finnes sannsynlig grunnlag for grov mishandling, siden det er flere personer som går løs på en person som ligger nede, og at det er mistanke om at det ble brukt slagvåpen. Skadene er ikke ubetydelige, sier Karlsson.

Han beskriver at fornærmede har fått sårskader og måtte sy. Han ble fraktet til sykehus med ambulanse etter hendelsen.

Påstått provokasjon

A$AP Rocky delte selv en video av hendelsen på Instagram. Han har hevdet at han ble forfulgt og trakassert av mannen, og handlet i selvforsvar. I videoen han har delt kan man blant annet høre artisten si at han «ikke vil ha noe bråk med disse guttene». Man kan også se en mann slå hodetelefonene sine i hodet på en av artistens livvakter. En kvinnestemme sier også at mennene som følger etter dem har tafset på henne og en venninne.

– Det er en faktor som gjør denne saken interessant, og det er at det er en provokasjon og en konsekvens av artistens samvær med offeret, sier Karlsson.

les også

A$AP Rocky avlyser Kadetten etter arrestasjon i Sverige

Arrestasjonen førte til at artistens konsert på Kadetten-festivalen onsdag kveld, hvor han var hovedattraksjonen, måtte avlyses. Også en konsert i Polen torsdag ble avlyst, og med fredagens fengsling må også konserter i Dublin, London og Moskva kanselleres.

Ifølge nyhetsbyrået TT er A$APs verdensturne nå satt på pause.

Flere pågrepet

Rapperen ble pågrepet etter konserten sin på Smash-festivalen på Olympiastadion i Stockholm.

Ifølge BBC ble ytterligere tre personer pågrepet sammen med A$AP Rocky. Livvakten hans, som ble arrestert på mistanke om mishandling, ble løslatt tidligere denne uken. En annen person ble også varetektsfengslet, mens en tredje fremdeles venter på fengslingsmøte.

– Vi har flere forhør å gjennomføre. Vi har tekniske undersøkelser og holder på å gjennomgå flere mobiltelefoner vi har beslaglagt, sier Karlsson.

Han opplyser også at det er sterke interesser på flere kanter i denne saken:

– Det er økonomiske, fans og andre som forsøker å påvirke etterforskningen, sier aktor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder