Rapkjendis skutt på MTV-fest

Norsk musikkvideoregissør stod to meter unna

(VG Nett) Plateselskapsjefen Suge Knight (40) ble skutt under en MTV-fest i Miami Beach i dag tidlig norsk tid.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SKUTT: Rapperen Suge Knight ble skutt i benet på en fest i forkant av nattens MTV-show. Foto: Reuters Foto: AP

Knight skal ha blitt truffet i benet. Det er ikke klart hvem som skjøt rapikonet.

Festen på Shore Club i Miami ble arrangert i forbindelse med MTV Video Music Awards, som går av stabelen søndag kveld.

Brøt ut panikk

Den norske musikkvideoregissøren Reinert «Ray Kay» Olsen forteller til VG Nett at han var tilstede på festen sammen med Dagbladets journalist Magnus S. Rønningen.

- Vi var akkurat på vei inn i VIP-rommet da det brøt ut fullstendig panikk. Vi var ikke mer enn et par meter unna Suge Knight da han ble skutt, forteller «Ray Kay» til VG Nett.

Den norske regissøren er nominert til Video Music Awards for Destinys Child-musikkvideoen «Soldier».

- Jeg hørte noe som liknet et pistolskudd, men jeg trodde først det var en del av musikken på festen. Sekunder etterpå var det en masse mennesker som la på sprang, og de virket totalt gale. De hoppet over hverandre, og kastet seg over gjerder. En kvinne i hvit kjole hadde blod over hele dressen. Da skjønte jeg at lyden virkelig hadde vært et skudd, forklarer Reinert Olsen.

I tillegg til de to nordmennene var det en mengde internasjonale stjerner på festen til Kanye West. Alicia Keys, The Game, Joss Stone, skuespilleren Jessica Alba og komikeren Eddie Murphy var alle på festen. Den norske produsenten Reinet Olsen var på festen for å knytte kontakter til fremtidige musikkvideoprosjekter.

STOD TO METER UNNA: Den norske musikkvideoprodusenten Reinert "Ray Kay" Olsen stod like i nærheten da plateselskapsjefen Marion "Suge" Knight ble skutt søndag. Foto: Janne Møller-Hansen

- Vi sprang unna, og kom oss ut av hotellet der festen ble holdt. Utenfor var det også fullstendig panikk med folk som løp overalt, forteller Reinert «Ray Kay» Olsen.

Han hadde tidligere på dagen vært på grillparty sammen med Suge Knight hos rappartisten Ludacris. Der fikk nordmannen inntrykk av at plateselskapsjefen var en hyggelig og omgjengelig fyr.

- Jeg har ikke snakket med ham, men det er likevel spesielt at en mann du har stått ved siden av tidligere på dagen blir skutt.

Sonet fem år i fengsel

Marion «Suge» Knight er arrestert et tosifret antall ganger for vold, og slapp i 2001 ut av fengsel etter å ha sonet i fem år. Han ble dømt for å ha overfalt en rivalierende gjeng sammen med Tupac Shakur på et hotellrom i Las Vegas. Hele hendelsen ble videofilmet

Shakur ble senere skutt og drept.

Det var Knight som startet pionerselskapet Death Row, og de hadde kjempesuksess på 90-tallet med stjerner som Snoop Dogg og Tupac Shakur. Senere ble han uvenner med Snoop Dogg og
Dr. Dre og Snoop Dogg da artistene forlot plateselskapet.

Snoop Dogg skal ha ansatt flere livvakter da Suge Knight ble løslatt fra fengsel for fire år siden.

Familien til den avdøde rapperen Notorious B.I.G. hevder også at Marion Suge Knight var innblandet i drapet på ham i 1996. Notorious B.I.G. ble skutt ned på åpen gate i Los Angeles sentrum.

Plateselskapsjefen har også et anstrengt forhold til The Game, som sendte følgende meldong til Suge Knight fra scenen på årets Quartfestival: «Fuck Suge Knight!»

Forventer hevn

I 1996 ble 2Pac skutt og drept mens han satt i samme bil som Suge. Fire år tidligere skal Suge ha blitt arrestert etter at han banket to artister som brukte hans kontortelefon.

Vanilla Ice har dessuten hevdet at Suge Knight holdt ham utenfor en balkong i 20. etasje og tvang ham til skrive under et dokument som ga Suges forretningspartnere inntekter fra albumet «To The Extreme».

Det er nå ventet at det blir et hevnoppgjør i det tøffe amerikanske rappmiljøet. Suge Knight fikk ikke større skader enn at han trolig er ute fra sykehus i løpet av kort tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder