FAMILIEPROSJEKT: Ina Wroldsen fra Sandefjord gjør for tiden stor suksess som låtskriver både i USA og England, der hun for tiden har base i London - med en to år gammel sønn, kjæresten som manager og moren som business manager! Foto: Fredrik Solstad

Ina floppet som artist - nå skriver hun for stjernene

OSLO/LONDON (VG) For snart ti år siden ventet Ina Wroldsen (27) forgjeves på en internasjonal artistkarriere som aldri kom. Nå tar hun grundig revansj nær toppen av engelske og amerikanske hitlister.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hun har skrevet for Pussycat Dolls, Leona Lewis og Britney Spears. Britney har til og med uttalt at Wroldsens bidrag, «He About To Lose Me» - skrevet med storheten Rodney Jerkins - er den låten hun liker aller best på sin siste plate, «Femme Fatale».

I skrivende stund ligger Ina Wroldsens og låtskrivermakker Steve Macs «You Make Me Feel ...» med Cobra Starship på en syvendeplass på Billboards singleliste, der Rihanna-venninnen Shontelle i fjor klatret til 13. plass med «Impossible», skrevet av Ina og hennes andre faste låtskrivermakker, islendingen Arnthor Birgisson.

LES OGSÅ: Norske Ina med Britney-samarbeid

Mottar pris

Førstkommende tirsdag mottar hun en høythengende pris fra BMI (TONOs søsterorganisasjon i USA) for hele 100 000 rotasjoner av denne låten på amerikanske radioer i fjor.

- Det blir min første pris, og det betyr utrolig mye å bli satt pris på. Det er tross alt en underdog-jobb jeg har, sier Ina Wroldsen til VG.

SE VIDEO PÅ VG+

På begynnelsen av 2000-tallet var det alt annet enn underdog det skulle bli av Sandefjordjenta. En verdensomspennende platekontrakt med TVT ble signert i New York, Ina gjennomførte et uendelig antall showcaser og lanseringen var rett for døren. En og to og tre ganger. Til slutt ble det stille. Plateselskapet smuldret opp og var plutselig borte. Ina dro hjem.

- Og jeg som hadde sluttet skolen og gitt opp alt, hva skulle jeg gjøre nå? Det var virkelig deprimerende, for det var jo drømmen. Og når man er nitten-tyve år, så tror man jo at verden går under. Jeg følte meg bare så dum, sier Wroldsen.

- I forrige uke var jeg tilbake i New York, og da slo det meg at man kanskje ikke bør bli signert så stort og så tidlig på de aller første låtene man skriver. Jeg har jo blitt eldre, klokere og mye bedre på språk siden den gang, sier hun.

Grep sjansen

Hjemme i Norge isolerte hun seg helt til forleggeren hennes spurte om hun ikke kunne prøve å skrive noe for andre artister.

- Han ga meg 50 000 eller noe slikt for at jeg skulle ha noe å leve på, så jeg tenkte - hvorfor ikke? Der satt jeg på rommet mitt - i morgenkåpe, fremdeles deprimert og syntes at alt var dritt. Og den aller første låten jeg skrev der, ble den første singlen til The Saturdays, forteller Ina Wroldsen.

«If This Is Love» (2008) gikk til slutt helt til åttendeplass på de engelske hitlistene og etablerte The Saturdays som den heteste britiske jentegruppen siden Girls Aloud. På gruppens to album har Wroldsen nærmest blitt en «hus-låtskriver» for jentene. I alt fem The Saturdays-låter med Ina Wroldsens medvirkning har ligget inne på Topp Ti i England, noe som definitivt ikke gjør den norske låtskriveren til en underdog lenger.

Trives som underdog

- Egentlig trives jeg best i underdog-posisjon, for derfra kan man bare imponere. Men jeg merker godt at forventningene stiger når resultatene blir bedre, sier hun.

- Og nå lokker scenen igjen?

- Ja, det er vel den lille flammen langt der inne som aldri slukker helt. Sammen med Arnthor Birgisson har jeg startet prosjektet Ask Embla. Vi har skrevet en masse sanger som er mer personlige enn det dagens popverden vil ha. Derfor er det deilig å ta ut denne siden gjennom vårt eget prosjekt.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder