HALL OF FAME - JEG?: Øystein Sunde ble i formiddag innlemmet i Rockheim Hall Of Fame. Her er han avbildet med datteren Turid i forbindelse med premieren på et show med gitarkamerat Lillebjørn Nilsen som selv ble innlemmet samme sted i fjor. Foto: Helge Mikalsen

Sunde inn i Hall Of Fame

Øystein Sunde, deLillos og Knutsen & Ludvigsen ble torsdag formiddag innlemmet i den norske utgaven av Hall Of Fame.

Artistene stilte tallrike opp for å motta æren på Hotel Continental i Oslo. deLillos - med «Hver gang vi møtes»-aktuelle Lars Lillo-Stenberg i spissen - stilte sågar med flere av trommeslagerne som har spilt i bandet.

Øystein «Knutsen» Dolmen hadde tatt med seg sin avdøde makkers sønn, Fredrik Gustav Lorentzen, til pressekonferansen. Gustav Fredrik «Ludvigsen» Lorentzen døde brått under et orienteringsløp i Bergen i april 2010.

Rockheim Hall of Fame er en årlig utmerkelse, der tre artister med særlig betydning for norsk populærmusikkhistorie, eller med ekstraordinære karrierer, innlemmes.

Øystein Sunde var mot slutten av sekstitallet en sentral del av viseklubben Dolphin i Oslo som ble starten på den norske visebølgen. Han platedebuterte allerede i 1970 med «1001 Fnatt» og har siden vunnet flere Spellemannpriser, både alene og sammen med Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen som Gitarkameratene.

Øystein Sunde har også hatt stor suksess med flere show på ulike revyscener i Oslo.

INNLEMMET: Lars Lillo-Stenberg og hans deLillos er nå også å finne i Hall Of Fame. Foto: Robert S.Eik


deLillos ble dannet i 1984 og platedebuterte to år senere med «Suser av gårde» som av mange blir sett som en av norsk rocks aller sterkeste debutplater. Bandsjef Lars Lillo-Stenbergs låter gjennom snart tretti år har gjort at deLillos regnes som en av norsk rocks fire store sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne.

Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen - Knutsen & Ludvigsen - traff hverandre som studenter i Trondheim på slutten av sekstitallet og platedebuterte med et selvtitulert album i 1970.

Knutsen & Ludvigsens absurde univers har fenget flere generasjoner av barn og voksne helt siden den gang. Neste år er det også etter planen endelig klart for en animasjonsfilm med Knutsen & Ludvigsen i hovedrollen.

Rockheim Hall Of Fame ble innstiftet i 2011. Siden den gang har nå seksten artister blitt innlemmet i den celebre klubben. I fjor ble Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt og Anne Grete Preus tildelt æren.

En fullstendig liste kan du se HER.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder