TRIPPELVINNER: Keisza bærer tungt, men smiler glad etter å ha vunnet tre prestisjetunge Juno Awards i helgen. Det flyter norsk blod i årene til Canadas gjennombruddsartist! Foto:Peter Power,Ap

«Halvnorsk» prisdryss i Canada

Hennes farfar er fra Fagernes!

Kiesza (26) - med norsk bestefar - ble den store vinneren under helgens kanadiske svar på Grammy, Juno Awards.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hele tre priser og kveldens mestvinnende. Det ble fasiten for Kieza fra Calgary - med Ellestad til etternavn - under utdelingen som fant sted i FirstOntario Center i Hamilton lørdag kveld.

Kiesza gikk bare til 14. plass på sitt hjemlands hitliste med fjorårets plate, «Sound Of A Woman», men det var likevel nok til å gi henne prisen for årets gjennombrudd.

Mye skyldes single-hiten «Hideaway» som gikk helt til topps i England og fikk massiv oppmerksomhet på grunn av videoen, der Kiesza og hennes meddansere beveger seg gjennom Brooklyns gater i ett eneste, langt opptak.

Den er nå sett over 206 millioner ganger på YouTube.

Selve låten «Hideaway» fikk ingen pris, men måtte se seg slått av monsterhiten «Rude» med Magic!, men videoen førte til Kieszas andre Juno Award for kvelden, mens hun senere også fikk en pris for årets beste dance-innspilling.

Leonard Cohen fikk prisen for årets beste album, mens Alanis Morissette ble innlemmet i Canadian Music Hall of Fame, så Kiesza var i celebert selskap.

Kiesza snakket varmt om sine norske røtter og farfar i et intervju med VG i fjor:

– Han emigrerte til Canada, hvor han møtte min farmor. Selv om jeg ikke har lært meg språket, lærte jeg mye om norsk kultur i oppveksten og har alltid vært nysgjerrig på Norge, sa Kiesza.

Hun deltok også på det store VG-listeshowet i Oslo i fjor sommer.

For to år siden bodde hun i lengre perioder i Drammen hos brødreparet Sundberg i Donkeyboy. Der bidro hun blant annet på Donkeyboys «Triggerfinger». Hun har dessuten forlagskontrakt med norske Stargate.

– Det var rart å være i Norge for første gang. Jeg følte meg veldig hjemme, og kan definitivt se for meg å bo i Norge i fremtiden, sa Kiesza i intervjuet med VG i fjor,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder