Kristophers kjempebløff

- Jeg rettet opp juryens feil

MUSIKK

(VG NETT) Da kameratene i Black Debbath ikke vant spellemannsprisen i klassen for hardrock, tok prisutdeler Kristopher Schau like godt saken i egne hender. Moromannen leste opp feil navn, og snøt black metal-gutta i Kovenant for prisen - for en stakket stund.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

De ansvarlige for showet i NRK kan ikke ha skjønt mye da det plutselig var et annet band enn Kovenant som ble lest opp som prisvinnere.

Allerede før Schau hadde lest opp navnet på vinnerne var Black Sabbath-kloningene i Black Debbath på vei opp på scenen for å motta prisen de ikke hadde krav på.

- Dette var godt planlagt, sier Schau til VG Nett.

- Jeg hadde allerede informert Black Debbath om at de kom til å vinne. På kodeordet "Gratulerer" skulle de reise seg og komme opp på scenen, sier Schau, som i fullt alvor forsøker å overbevise VG Nett om at han gjorde det eneste riktige.

- Det beste bandet måtte vinne. Juryen gjorde en feil, og jeg tok jeg ansvaret for å rette den opp igjen.

- Bare en gjeng i drag

- Kovenant er jo bare en gjeng i drag som spiller synth, gliser provokatøren, som selv har spilt i utallige band.

- Hvor er satan nå, når dere trenger ham som mest, rakk Black Debbath å hyle til konkurrentene Kovenant og Dimmu Borgir før de ble ført av scenen og Bård Tufte Johansen kunne annonsere de egentlige vinnerne av hardrockprisen.

Kastet rødvin

Da Psy Come i Kovenant hørte at morobandet Black Debbath, som har laget en hel plate basert på rockeklisjeer fra 70-tallet, fikk prisen ble han så overrasket at han kastet rødvin på tilskuerne rundt seg.

- Vi ble veldig overrasket, for vi var sikre på at Dimmu Borgir skulle vinne, sier Psy Come til VG Nett.

- Men når vi fikk vite at vi vant ble vi bare glade, og tar ikke spøken tungt i det hele tatt.

Ignorert

For gutta i det hardtslående black metal-bandet betyr imidlertid prisen mer enn den gjør for mange andre.

- Nå er det i hvert fall ingen grunn til at musikkjournalistene i Dagbladet og VG skal ignorere oss lenger, sier Psy Come, som med rette er opprørt over at ingen av avisene har anmeldt bandets to spellemannsvinnende album.

Her kan du lese mer om