Anders Eljas (47) er Wenches nye hjertevenn

Søt musikk med svensk dirigent

MUSIKK

Svensk lykke for Wenche Myhre (51): Showstjernen skal ha funnet kjærligheten med ABBA-favoritten Anders Eljas (47).

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:20

Eljas er ingen hvem som helst: Han står bak ABBA-guttas «Chess»-musikal i London, var supergruppens faste pianist under verdensturneen i 1977-80, og regnes blant de fremste dirigentene og arrangørene i Europa.

- Fin fyr

Han og Wenche traff hverandre første gang under Povel/Wenche-showet «Knäpp igjen» i 1992, som de også turnerte i Norge med.

- Anders er en meget fin fyr! En ekstremt dyktig musiker som har humor og gir et sympatisk inntrykk, sier folk som har jobbet med ham til VG - og ønsker paret all tenkelig lykke.

Travle og ettertraktede Wenche var i går på jobb i Spania, og utilgjengelig for kommentar. Men på premièren med Ramel & Co. strålte 51-åringen til VG at hun har det bedre enn på lenge. Og lo bare på spørsmål om hun har tid til ny kjærlighet:

- Jeg har det veldig godt!

- Du snor deg unna spørsmålet?

- Ja, det kan du godt skrive.

Turnémanager Vicky Van Der Lanken vil heller ikke utdype forholdet. Til VG sier hun:

- Jeg kan bekreftes at de treffes. Mer vet jeg ikke, sier Van Der Lanken, og legger til at Wenche og Ramel kommer til Norge og Stavanger igjen i høst med forestillingen.

Tøft

I fjor vinter la Wenche Myhre ikke skjul på at skilsmissen - den tredje for henne - fra Arthur Buchardt var tøff.

Like etterpå fikk hun et nytt slag i ansiktet: Øyer kommune nektet å gi henne konsesjon til drømmebruket hun hadde funnet.

Nå har Wenche i stedet funnet seg et nytt og usjenert drømmested - i samme kommune. Akkurat som hun skal ha funnet seg en ny hjertevenn.

Men noe fjerde ekteskap blir det neppe med det første. En kilde i det svenske underholdningsmiljøet sier, ifølge Se og Hør:

- Wenche og Anders er mer enn gode venner, men de vil gå forsiktig frem. Begge er voksne mennesker med ekteskap bak seg, og derfor vil de la tiden vise hvorvidt dette blir noe seriøst.

Anders Eljas var heller ikke tilgjengelig for kommentar i går.