KAN BLI RIVALER: Svenske Danny Saucedo (t.v.) kan bli Toojis konkurrent i Eurovision-finalen i Baku. De to har samme låtskrivere. Foto: Aftonbladet/Espen Braata
KAN BLI RIVALER: Svenske Danny Saucedo (t.v.) kan bli Toojis konkurrent i Eurovision-finalen i Baku. De to har samme låtskrivere. Foto: Aftonbladet/Espen Braata

Danny og Tooji har samme MGP-låtskrivere

Vinner svenske Danny i Globen, blir han Toojis rival i Baku

MUSIKK

Den svenske låtskriverduoen som har hjulpet både Danny Saucedo (26) og Tooji Keshtkar (24) med å skrive MGP-låtene, forsikrer at de ikke har gitt den ene særbehandling.

Publisert: Oppdatert: 10.03.12 15:23

Fredrik «Figge» Boström (42) og Peter Boström (40) står bak både Toojis «Stay» og svenske Dannys «Amazing».

Mens Tooji for lengst har sikret seg plass i MGP-semifinalen i Baku, må svenske Danny gjennom enda en ildprøve før han kan bestille flybillett til Aserbajdsjan. Men vinner Danny Melodifestivalen i Globen i kveld, hvor han er blant de største favorittene, blir han Toojis konkurrent. De to skal i så fall kjempe om finaleplass i samme semifinale i Baku.

Figge Boström, kjent låtskriver og artist i Sverige, forteller til VG Nett at han og Peter hadde det like morsomt da de skrev det norske bidraget som det svenske.

- Absolutt. Hver av de to sangene er unike, mener Boström.

Låtskriveren forsikrer alle nordmenn om at de ikke har gitt Danny særbehandling, selv om de har samme nasjonalitet.

- Nei, det har vi ikke. «Stay» skrev vi sammen med Tooji, og «Amazing» skrev vi sammen med Danny, så vi har ikke «gitt» en av dem en bedre låt enn den andre. «Stay» og «Amazing» hadde ikke blitt det samme uten Tooji og Danny.

Boström innrømmer at det blir vanskelig å vite hvem de skal heie på hvis begge bidragene skal presenteres i Baku i mai.

- Oj, oj, oj, det blir ikke lett. Jeg håper i så fall at Norge og Sverige får plasser ved siden av hverandre i «green room», ler han.

- Det hadde vært helt sprøtt å ha to låter med i den store finalen. Bare det å vinne for ett land, som vi allerede har gjort med Tooji, er fantastisk, sier han.

Både Toojis og Dannys låt er uptempo-sanger. Boström mener at de to låtene har mange av de samme kvalitetene.

- Begge er moderne, har mye energi, fine sceneshow og kjekke gutter som danser bra. Styrken til «Stay» er jo at den er mystisk og flørter med Østen. «Amazing» på sin side har et veldig positivt preg og et lekkert science fiction-sceneshow. Må den beste låten vinne! sier låtskriveren.

GP-Jostein tror mest på Sverige

Melodi Grand Prix-ekspert Jostein Pedersen har sin klare mening om de to bidragene, som han mener ligner hverandre.

- Dannys sang minner umiddelbart om Swedish House Mafia, Bruno Mars og Sveriges vinner i fjor, Eric Saade. Sceneshowet er imponerende med selvlysende kostymer og god dans. Sånn sett blir Tooji rene læregutten, mener Pedersen.

- «Stay» er mer klubbaktig, har svakere refreng og er ikke så iørefallende som «Amazing». Mye av dansingen foregår delvis i mørke og blir handlingsløs. I samme semifinale vil nok Danny og Sverige trekke det lengste strået, tror MGP-eksperten.

Tooji til Globen

VG Nett har ikke lykkes i å få en kommentar fra Tooji, men manager Kathrine Synnes Finnskog opplyser at hun og Tooji tar turen til Stockholm i kveld for å overvære finalen. Hun forteller også at Tooji og Danny aldri har møtt hverandre.

- Tooji har ikke satt seg godt inn i konkurrentenes låter ennå. Det har det ikke vært tid til. Men vi skal se finalen i Globen. Det blir gøy å se hvem som blir konkurrenten fra Sverige, sier Finnskog.

YouTube: Se Toojis «Stay»

YouTube: Se Dannys «Amazing»

Også favoritter

I den svenske finalen kjemper også norskeAleksander With (24) , som har skrevet låten til den svenske artisten Lisa Mikovsky (37), «Why Start A Fire». Denne sangen er i likhet med Dannys «Amazing» blant favorittene.

Den tredje favoritten i Sverige er Loreens «Euphoria», skrevet av svenske Thomas «G:Son» Gustafsson (43), som også står bak årets vinnerbidrag i Spania. G:son var i tillegg med på å skrive den norske MGP-låten «Elevator» for Irresistible, som måtte gi tapt før den norske finalen tidligere i år.

Jostein Pedersen skryter av begge låtene G:sons låter.

- Spanias sang er en kraftballade. G:son koret selv under finalen. «Euphoria» må være noe av det beste han har skrevet, virkelig en gulvfyller av danselåt med suggererende refreng. Loreens fremførelse er svært uttrykksfull. Vinner hun i Sverige, er hun absolutt storfavoritt i Baku.

G:son skrev også låten «Ven A Bailar Conmigo», som Guri Schanke deltok med i MGP i 2007.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om