Vurderte å legge ned Madcon ** Reddet av «Skal vi danse»

VOND FORTID: Tshawe Baqwa har gjort stor suksess med Madcon, men snakker ut om en fortid med hard festing og kokain i Dagens Næringsliv. Foto: Markus Aarstad / VG

Madcon-Tshawe: - Jeg festet til langt på natt og snortet kokain

Like før «Beggin'»-suksessen havnet Tshawe Baqwa (32) på kjøret med vill festing, alkohol og dop.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

Det var å tampen av 2007 at coverlåten «Beggin'» sendte Madcon-gutta inn på de internasjonale hitlistene, mens de solgte til seks ganger i platina i Norge. Siden har Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariams (33) suksess bare fortsatt, men i Dagens Næringsliv snakker duoen om en langt tøffere fortid.

Særlig ble tiden like før de slo gjennom med «Beggin'» i 2007 en tøff tid for Tshawe. Han var langt nede fordi Madcon så langt ikke hadde hatt noen suksess. Både faren og bestevennen Alex King hadde dødd, han hadde blitt dumpet av kjæresten, albumet «It's all a Madcon» fra 2004 var konstatert en flopp og manageren Mohamed Ahssain ble drept på utestedet Kamikaze våren 2007.

- Når jeg ser tilbake, legger jeg merke til hvor mørk jeg var, i motsetning til hvor sterk Yosef var. Jeg festet til langt på natt og snortet kokain med folk som ikke var vennene mine. Utad var jeg den samme morsomme apekatten, sier en åpenhjertig Tshawe til Dagens Næringsliv.

STOR HIT: Madcon tok Europa med storm med sin «flash mob»-dans til «Glow» under Melodi Grand Prix i 2010. Foto: Scanpix

Tshawe vurderte også å legge ned gruppen. Som et siste forsøk på å få tilbake lysten til å opprettholde Madcon ble Tshawe med på «Skal vi danse». Men landets største glis vant han hele konkurransen, noe som gjorde Madcon enda mer populære.

Den gryende «Beggin'»-suksessen fra slutten av 2007 tok av året etter.

Nå er Tshawe mer bekymret fordi han føler han må smile hele tiden.

- Etter at ting har gått så bra så lenge, begynner man å føle langt inn i endetarmen at du alltid må være han blide fyren. Da føler du deg så jævla slave og så jævla hore. Men vi skapte det imaget selv, så vi har oss å skylde, sier Tshawe.

Mye oppmerksomhet

I 2010 vant Madcon spellemanpris for superhiten «Glow», som de fremførte med braksuksess i pauseinnslaget i Eurovision Song Contest 2010, på Telenor Arena. Deres «flash-mob»-dans ble kjent verden over og sørget igjen for at gutta fikk internasjonal oppmerksomhet.

VGTV: Slik lærer du deg «Glow»-dansen

Tshawe har imidlertid ikke bare fått positiv oppmerksomhet de siste årene. I fjor ble han tatt før å kjøre uten førerkort to ganger - den første gangen tok Lamborghinien han kjørte fyr i Oslo sentrum.

Nylig skapte duoen nok en gang overskrifter, denne gangen fordi de raste etter mokkamann-kommentaren fra Spellemann-vinnerne Plumbo. Feiden er imidlertid avblåst av Madcon-gutta selv.

Flere artikler

  1. Madcon på inntektstoppen i hiphop-Norge

  2. Madcon-Yosef selger luksusbilen

  3. Madcon skal opptre med Snoop Dogg

  4. Madcon får drahjelp av rap-giganter fra USA

  5. Madcon om Marcus & Martinus: – Kommer til å ta helt av

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder