Britney fremdeles umyndig

(VG Nett) Selv om popprinsessen har skjerpet seg de siste månedene, får hun ikke bestemme over sitt eget liv.

Karoline Årrestad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Britney Spears

IKKE KLAR: Retten har bestemt at Britneys far har anvar for henne ut året. Foto: AP

Torsdag bestemte retten at Britney Spears' far, Jamie Spears, skal ha juridisk ansvar for datteren ut året. Jamie overtok som Britneys verge i februar, etter to tvangsinnleggelser på psykiatriske sykehus.

Les mer:Britney til sykehus

- Det var Britneys leger som anbefalte en forlengelse av formynderi- ordningen. De sier at hun har vist stor fremgang, men at det fremdeles gjenstår en del arbeid. Jamie Spears vil ikke være juridisk verge for Britney en dag lenger enn det legene mener er nødvendig, sier en kilde nær sangeren, ifølge People.

Holder Lutfi unna

De siste månedene har Britneys far hatt fullstendig kontroll over henne. Ansvaret for den enorme formuen deler han med en advokat, og livvakter passe på henne 24 timer i døgnet. En av dem som har fått advarsel om å holde seg langt unna superstjernen, er hennes tidligere manager, Sam Lutfi.

Les mer: Britney-venn fikk rettslig forbud

Britneys advokat i retten, Samuel D. Ingham ville likevel ikke utvide forbudet i retten torsdag, fordi Britney har brutt all kontakt med Lutfi, og faren bestemmer hvem hun er sammen med.

- Under det midlertidige formynderiet, har vergene makt til å sikre at Lutfi aldri vil skade Britney mer, sier Ingham.

På bedringens vei

Selv om popprinsessen har vært skikkelig ute å kjøre det siste året, har hun vist tydelige tegn på bedring de siste månedene. Tidligere i sommer ble det bestemt at hun får mer tid med sønnene sine, og i juli ble det klart at hun skal samarbeide med Madonna på hennes neste turné. Den positive utviklingen har gjort at retten vil gjøre en ny vurdering av vergemålet i slutten av oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder