DØD AV OVERDOSE? Familien til Michael Jackson mener en overdose av det smertestillende medikamentet Demerol var en utløsende årsak til stjernens dødsfall. Her blir han i hui og hast fraktet inn på sykehuset, hvor han kort tid etter ble erklært død. Foto: X17online.com

- Savnet Jackson-lege vil melde seg for politiet

(VG Nett) Michael Jacksons private lege, som trolig var til stede da han kollapset, har planer om å snakke med politiet om dødsfallet, melder kjendisnettstedet TMZ.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Politiet har siden det plutselige dødsfallet jaktet på en av Michael Jacksons (50) private leger som har bodd hos ham i hjemmet i Holmby Times. Politiet meldte tidligere fredag at de har beslaglagt legens bil i håp om å finne legemidler eller andre bevis som kan være til hjelp for rettsmedisinerne i arbeidet med obduksjonen.

Har du sett, møtt eller opplevd Michael Jackson live?Send inn dine bilder eller video fra opplevelsen her!

Politiet sier at de ønsker å avhøre legen, som ifølge TMZs kilder angiveligvis skal ha gitt Jackson en injeksjon like før han døde.

Nå melder det samme nettstedet at de har kilder som sier at legen oppholder seg i Los Angeles, og at han er forberedt med å snakke med politimyndighetene om dødsfallet på den verdensberømte popstjernen.

SE GRAFIKK:Viktige hendelser i popkongens liv

PROTOKOLL:Send din siste hilsen til Michael Jackson her

Lege til stede under kollapsen

Fredag kveld norsk tid ble nødsamtalen som en av Jacksons livvakter ringte inn offentliggjort. I den dramatiske samtalen kommer det fram at en av popikonets leger var til stede da 50-åringen kollapset.

SISTE OPPTREDEN: Her er Michael Jackson på sin siste pressekonferanse. Han avsluttet med å henvende seg til den oppmøtte fansen og si: - Jeg elsker dere av hele mitt hjerte. Vi ses i juli. Foto: AFP

Det er ennå ikke bekreftet at dette er den samme legen som er etterlyst, men at legen skal ha gitt Jackson en injeksjon like før, er med på å sannsynliggjøre at det er snakk om samme mann.

HØR 911-SAMTALEN:- Han puster ikke, han puster ikke!

Familien har i en uttalelse etter dødsfallet sagt at de var bekymret for Jacksons bruk av medikamenter. En familieadvokat og sykehuskilder hevder at Michael kollapset som følge av en overdose av Demerol, et smertestillende medikament som har lignende effekt som morfin.

VGTV:Her haster ambulansen med popkongen avgårde

BILDESPESIAL:Se bildene fra Jacksons fantastiske liv her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I SORG: Sørgende fans samlet seg ved Michael Jacksons stjerne ved «The walk of fame» i Hollywood. Foto: AFP

Obduseres

Fredag morgen lokal tid startet obduseringen av Michael Jackson. Det er ventet at rettsmedisinerne vil holde en pressekonferanse om den foreløpige obduksjonsrapporten fredag kveld. Det var først meldt invitert til pressekonferansen 22.30 norsk tid, men en representant for LA-politiet sier at den blir utsatt med 1-2 timer.

Det er ikke brakt på det rene hvorfor pressekonferansen ble utsatt.

Over hele verden sørger fans nå over popikonet som bare ble 50 år. På VG Netts protokoll strømmer det inn kondolanser.

«Du kommer aldri til å bli glemt! du kommer til å leve i alles hjerter Du var VERDENS beste musikker! R.I.P Michael» - Thomas (19) fra Kongsvinger

«Dette var utrolig trist å få høre! Den største kongen etter Elvis er borte!» - Henriette Schiong (13) fra Lunner

«The King of Pop» etterlater seg tre barn, Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Jackson II.

Barna blir inntil videre tatt hånd om av Michael Jacksons mor, Katherine.

Diskusjon:«Vår tids største er borte»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder