I RETTEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg møter igjen i retten mot Se og Hør. Her fra møtet med bladet i Oslo Tingrett. Foto: Jarle Brenna

Ny kamp mot Se og Hør i retten

Musiker Lars Lillo-Stenberg og skuespiller Andrine Sæther må tåle enda mer søkelys på bryllupet sitt i 2005 etter at Se og Hør anket dommen fra tingretten. Ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett fredag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

På nytt argumenterte Se og Hørs advokat Halvard Helle om at et giftermål er en offentlig handling som to offentlig kjente personer må tåle omtale av. Han ba de tre dommerne i lagmannsretten om at både bladet, sjefredaktør Odd Johan Nelvik, fotografen og reporteren skulle bli frifunnet.

Ukebladet tapte første runde av søksmålet det fikk mot seg i kjølvannet av at en fotograf og en journalist dekket parets bryllup sommeren 2005. Vielsen foregikk i strandsonen på Tjøme og bladets fotograf og journalist sto på avstand sammen med flere andre skuelystne.

Etter at bladet kom ut tre dager senere gikk imidlertid Sæther og Lillo-Stenberg til sak ettersom de mente reportasjen innebar et brudd på privatlivets fred. I tingretten vant de over ukebladet og ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner.

- I utgangspunktet må det at to personer gifter seg være en offentlig handling. Selv om handlingene var flyttet utendørs svekkes ikke det offentlige ved handlingen, sa Helle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder