TIDLIGERE EKTEPAR: Britney Spears og Kevin Federline ble skilt i juli i år. Foto: AP (arkiv)

Britney mister barna

(VG Nett) En dommer har beordret den falmende popstjernen Britney Spears om å overlever sine to barn til eksmann og barnefar Kevin Federline.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Dommeren har bestemt at dette må gjøres innen onsdag denne uken, men opplyser at dette er en midlertidig løsning frem til en endelig rettsavgjørelse.

Det er nyhetsbyrået AP som melder at Sean Preston (2) og Jayden James (1) nå skal bo med faren.

Skal ha brukt narkotika i samvær med barna

Ifølge people.com har ikke dommer Scott Gorden kommet med noen begrunnelse i sin skriftlige avgjørelse. Den er skrevet på bakgrunn av et lukket møte mellom Federlines og Spears' advokater. Møtet ble gjennomført etter førstnevntes ønske.

Men allerede for snart to uker siden skal Kevin Federlines advokat Gloria Allred ha kalt inn et hemmelig vitne til en lukket høring i Los Angeles.

Ifølge Foxnews.com var det hemmelige vitnet en mann som skal ha vært vitne til Britney Spears og hennes omgang med barna Jayden James og Sean Preston. Han skal angivelig ha sett Britney bruke narkotika mens de små sønnene var tilstede.

«Hit and Run»

Avgjørelsen kommer kort tid etter at Britney Spears ble tatt for å ha kjørt uten førerkort og stukket av etter å ha bulket en annen bil, en såkalt «Hit and Run» som i dette tilfellet kjapt ble omdøpt til «Brit and Run». For den forselsen risikerer sangerinnen seks måneders fengsel.

Dommer Scott Gordon har ifølge people.com tidligere konkludert med at Spears stadig misbruker alkohol og andre rusmidler og har beordret hennet til jevnlige tester.

En ny høring skal være satt til onsdag.

Briney Spears (25) og Kevin Federline (29) giftet seg i oktober 2004. Etter skilsmissen har de hatt delt foreldrerett, men etter Brineys mange skandaler den siste tiden har Federline krevd en større del av foreldreretten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder