Fra svenske-faen til svenske-fan: Teigen blir svensk

MUSIKK

Mannen som på 80-tallet skrev sangen «Svenske-faen», gjør for alvor svenske av seg.

Publisert:

Etter å ha prøvebodd i Ulf Lundells «Öppna landskap» et års tid har Jahn Teigen (56) kjøpt den berømte Klockaregården mellom Ingelstorp og Valleberg i Ystad i Sverige for drøyt 4,6 millioner kroner.

Så er da den egentlige tittelen på «Svenske-faen» også «Så lykkelig i Sverige»...

- Jeg var i Skåne gjennom vinteren og ble begeistret for folket, språket, ånden, naturen - alt, sier Jahn Teigen til Ystads Allehanda.

Sist vinter leide han et hus i Skillinge i Skåne for å få fred og ro.

- I Norge sier alle over fem år «god dag» til meg når jeg beveger meg utendørs. Jeg vil ha litt fred og ro og frihet, sier artisten.

Teigen forteller at han kjørte mye rundt i landskapet i vinter og likte omgivelsene til tross for at det blåste mye og var kaldt.

- Hvis man liker et sted om vinteren, da vet man at det er bra, sier Teigen.

Ifølge lokalavisen kom han i vår i kontakt med en megler som viste ham Klockaregården.

Her skal Teigen bedrive forskjellige former for kunstvirksomhet, musikk, maling, dikt og skriving. For øyeblikket skriver han på sine memoarer.

- Jeg har veldig mange tanker og ideer om hva jeg skal gjøre med huset. Men først skal jeg komme i orden og kjenne etter hva jeg skal gjøre, sier han til Ystads Allehanda.

Han kommer til å beholde leiligheten i Oslo, men tanken er at Ingelstorp skal bli Jahn Teigens faste holdepunkt fra høsten av.

Her kan du lese mer om