Jackson gråt da video ble vist

Michael Jackson hadde god grunn til å være fornøyd etter onsdagens hendelser i retten i Santa Maria.

Juryen fikk se dramatisk Jackson-video

(VG Nett) Etter en nøkkelavgjørelse av dommeren fikk juryen se Michael Jackson snakke om sitt eget liv uavbrutt i to timer.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Til stor skuffelse for aktoratet bestemte dommer Rodney S. Melville at forsvaret skulle få legge frem et to år gammelt videointervju, noe som kan bli det nærmeste retten kommer et Jackson-vitnemål.

Tårer

- Alt jeg gjør er inspirert av barn. Hvis det ikke var for barn ville jeg kastet inn håndkledet. Jeg ville ikke hatt noen grunn til å leve, fortalte Jackson på videoen. Superstjernen selv gråt da han så på filmfremvisningen.

- Jeg har ikke blitt forrådt og skuffet av barn. De voksne har skuffet meg, sa Jackson. Med sine advokater på hver side satt Michael Jackson og tørket øynene mens han så videoen av seg selv på TV-skjermen i rettslokalet.

Bashir beundret Jackson

Videoen ble filmet av Jacksons personlige fotograf, men var i utgangspunktet et intervju med den britiske journalisten Martin Bashir - som senere skapte overskrifter med dokumentaren "Living With Michael Jackson."

En rekke av utsagnene til Jackson kom aldri med i den endelige versjonen til Bashir. Dokumentaren til den britiske journalisten ble sendt verden over tidlig i 2003, og ble starten på tiltalelisten Michael Jackson i dag står overfor.

Juryen, som tidligere i rettssaken har sett Bashir-versjonen av dokumentaren, fikk i går se journalistens samtaler med Jackson i helhet. De fikk også høre Bashirs lovprising av mannen han senere beskyldt for å ha knust med dokumentaren.

- Mitt liv, min romantiske utvikling ble formet av dine plater. Du har laget noe av den beste popmusikken verden noen gang har hørt, sa Bashir.

Da Bashir vitnet tidligere i rettssaken ble han av forsvaret beskyldt for å lure sangeren med å ikke fortelle hvilke intensjoner han egentlig hadde med å lage dokumentaren.

I versjonen som først gikk ut til verden fikk du blant annet se Jackson holde gutten som i dag har anklaget ham for seksuelle overgrep i hånden. Jackson innrømmet også i dokumentaren at han delte seng med barn.

Gråtkvalt

I videoen som ble vist onsdag slår Jackson hardt tilbake på den offentlige mobbingen han har vært utsatt for.

- De har kalt meg rar, annerledes og gal. De har sagt at jeg er en jente, en homofil... det er sjalusi. Jeg er Peter Pan i mitt hjerte, var noen av uttalelsene til Jackson, som også snakket om plastiske operasjoner.

- Jeg har ikke hatt plastiske operasjoner med unntak av to på nesen min, sa han.

I videoen kunne du også se popkongen fortelle hvordan sulsessen og kjendisstatusen hadde gjort ham trist og isolert som barn.

- Jeg pleide å være veldig ensom. Du aner ikke... Jeg ville gå opp til fremmede for å spørre om de ville være vennene mine, sa Jackson med en gråtkvalt stemme.

- Mor Theresa er ikke er, Lady Di er ikke her, Audrey Hepburn er ikke er... Det finnes ingen stemmer for de stemmeløse, fortsatte Jackson, og beskrev samtidig seg selv som en stemme for barn over hele verden.

Aktoratet på sin side har beskrevet 46-åringen som en notorisk pedofil mann, som lurte barn inn i sin fantasiverden på Neverland, serverte dem alkohol og utførte seksuelle overgrep mot dem.

Det gjenstår å se hva juryen mener, men det er i hvert fall helt sikkert at gårsdagens video var en stor seier for forsvaret og et bevis som ikke vil gå i glemmeboken med det samme.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Michael Jackson-rettssaken: Neverland-romanse kan knuse aktoratet

 2. Michael Jackson-rettssaken: Har hun mer å fortelle?

 3. Jackson-anklageren har voldsalarm

 4. Jackson-anklagerens dramatiske livshistorie

 5. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

Fra andre aviser

 1. Michael Jackson-saken fra a til å

  Bergens Tidende
 2. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 3. «Leaving Neverland»: Mann eller monster?

  Fædrelandsvennen
 4. - Slikket sønnen min

  Aftenposten
 5. Den falmete kongen og hans hoff

  Bergens Tidende
 6. NRK ønsker ikke å ta stilling til Jacksons skyld eller uskyld

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder