Arves GP-låt går verden rundt

MUSIKK

Jazzmusikeren Arve Furset (40) skrev Jostein Hasselgårds «I'm Not Afraid To Move On». Nå går låten sin seiersgang ute i verden.

Publisert: Oppdatert: 23.02.05 08:22

Jazzmusikeren fra Husnes i Sunnhordland fikk full uttelling da han skrev «I'm Not Afraid To Move On» og fikk Jostein Hasselgård med på laget. Den norske vinnerlåten endte på fjerdeplass i Eurosong-finalen i Riga for to år siden.

I mange land

- Den har vært nummer én i Sør-Afrika med en artist som heter David Fourie. Han ga ut skive, og førstesinglen var «I'm Not Afraid To Move On», forteller Furset.

En annen artist har sørget for at låten har endt på hitlisten i Taiwan, og i Tyskland har artisten Donato Plögert laget en tysk versjon som har endt på schläger-listen. I Nederland skal artisten Paul de Leeuw gi ut «I'm Not Afraid To Move On», og i Sverige kommer Barbados-medlemmet Mattias Holmgren snart med sin versjon.

I årets Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum 5. mars kjemper han om en plass i den internasjonale finalen i Kiev med låten «Velvet Blue». Poplåten fremføres av Kathrine Strugstad (29), og Arve Furset har skrevet den sammen med Gerard James Borg fra Malta.

- Katrine har alt som skal til for å gjøre det bra. Jeg tror vi har vinnersjanser og kommer til å gjøre det bra internasjonalt, sier Furset.

- Hva er en god Grand Prix-låt?

- Det må være en sterk låt, en sterk utøver og en showpreget pakke som ikke er for monoton. Du må ha et internasjonalt sound og et uptempo-show. Jeg tror jeg har funnet en vinnerresept, sier Furset.

Ikke rik...

Og med platesalg og radiospilling i utlandet kommer det også inntekter. Men Arve Furset er foreløpig ikke blitt rik av jobbingen i studioet The Mill i Oslo.

- Man kan ikke leve på en låt, og det tar litt tid før det kommer inn penger, sier 40-åringen, som nå forsøker å leve av låtskrivingen.

Her kan du lese mer om