GIFT: Skuespiller Daryl Hannah og artist Neil Young. Foto: Tiziana FABI/Jason Merritt/ AFP

Neil Young bekrefter: Gift med Daryl Hannah

Musiker Neil Young (72) bekrefter for første gang at han er gift med skuespiller Daryl Hannah (57).

Artikkelen er over ett år gammel

Innrømmelsen kom i en politisk ladet tekst på Youngs hjemmeside, der han lanserte en ny videoversjon av Crosby, Stills, Nash & Youngs sterkt politiske «Ohio» fra 1970, melder People.

Bakgrunnen for videoslippet er at teksten til «Ohio» ble aktualisert gjennom tragedien ved synagogen i Pittsburgh nylig der 11 mennesker ble skutt og drept. «Ohio» handler på sin side om fire studenter som ble myrdet av Nasjonalgarden ved Kent State University under en demonstrasjon mot Vietnam-krigen.

les også

«Under samme tak»-stjernen giftet seg

I teksten støtter Young strengere våpenlover, og nevner i en bisetning at kona har hjulpet til med å lage den nye videoen. Han skriver at låten ble skrevet allerede i 1970, etter at han hadde sett en magasinforside der en ung jente satt på kne ved en skutt venn.

PAR: Daryl Hannah og Neil Young på premieren av «Paradox» på festivalen SXSW i Austin i Texas 15. mars i år. Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images for SXSW/AF

«Da Nasjonalgarden drepte fire studenter ved Ohios Kent State Universitet som demonstrerte mot Vitenamkrigen, det var et sentralt øyeblikk i historien vår. Det var et sentralt punkt for meg.» skriver han og legger til:

«I dag ser vi hva vi har blitt. Uten skikkelige lover som kan beskytte oss mot våpen, og med politikere som støtter NRA fordi NRA støtter dem, er vi ikke godt representert.»

les også

Will Smith om det trøblete ekteskapet: – Vi gjorde det slutt og ble sammen igjen

I slutten av august meldte People og andre amerikanske medier at de to kjendisene skulle ha giftet seg i to ulike ekteskapsseremonier – den første på hans yatch i Washington 27. juli og den andre med 100 gjester i California 24. august.

«Min kone Daryl og jeg satte sammen denne videoen så du kan tenkte over tingene.», skriver artisten i meldingen onsdag.

les også

Medier: Daryl Hannah og Neil Young skal ha giftet seg

Videre oppfordrer Young fansen sin til å stemme i det kommende mellomvalget.

«Gi oss fornuftige våpenlover som beskytter våre folk, i skoler, i steder man ber, på arbeidsplassen og på gaten. STEM.»

Mens Young har vært gift to ganger tidligere, det forrige i 36 år før skilsmissen i 2014, er dette Hannahs første ekteskap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder