Mykere Manson

LOS ANGELES (VG) Sjokkrockeren Marilyn Manson er blitt litt mykere i kantene, og banner ikke like mye som før.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Er du blitt stueren?


- Nei, men jeg føler at budskapet har forandret seg. På de tre siste platene har det vært politikk og religion.

LES ANMELDELSEN AV DEN NYE PLATEN HER!

Nå handler det om forhold. Gutt og jente primært, men også om kunst og kommers, om kaos og orden. Som siamesiske tvillinger.

Albumet «The Golden Age of Grotesque» kom i går, og Marilyn Manson begynner sin grotesk-burleske turné den 29. mai i Portugal. Han kommer ikke til Norge denne gang.

Det er så travelt at han er misunnelig på gitaristen sin.

- Han har sex med fire forskjellige mennesker hver dag. Jeg har ikke tid, men det hadde vært deilig.

- Er det kvinner i livet ditt?

- Fire, men ikke på samme dag!

De heter Eva, Greta, Lilly og Dita. Det viser seg at de to første er hunder, den tredje er katt, mens Dita er hunnkjønn av den menneskelige varianten.

Brøt med forloveden

Den to år lange forlovelsen med Rose McGowan røk på nyåret.

- Både albumet og turneen er inspirert av Hollywood i 30-årene da de begynte å selge drømmer, skjønnhet og moter. Jeg har alltid vært besatt av det fotogene ved filmstjerner. Jeg laget albumet med en barnslig glede, sier artisten, som har gått gjennom flere reinkarnasjoner, fra antikrist til det androgyne mennesket.

- Er du klokere nå som du er i 30-årene?

- Det tviler jeg på, men jeg vil ikke tenke på det. Jeg hadde helt glemt at jeg er over 30, sier Manson litt strengt til meg, men han viser gode manerer hele tiden.

- Går du noen gang ut uten makeup?

- Jeg bruker bare leppestift, som det passer seg for en lady! Jeg har ingen trang til å gå ut i forkledning, men en gang kjøpte jeg en gammel hatt, og tenk, jeg ble forvekslet med Michael Jackson da jeg kom ut fra kino! ler Manson vantro.

Armene er fulle av tatoverte hodeskaller og ansikter.

- Er du slik over hele kroppen?

- Nei, bare på armene.

På veggene henger enorme portretter av Marilyn Manson med Mikke Mus-ører i diverse versjoner. De er bare en liten del av sceneutstyret på turneen, der han gjerne skulle ha nakne jenter og kanskje elefanter.

Fantasiverden

- Kan det bli trøbbel med Disney?

- Dette er min fantasiverden, og jeg tror ingen kan sensurere fri fantasi, sier Manson, som er døpt Brian Warner.

Det er noe militært over klærne, fra den strenge capsen på hodet til buksene med røde striper på siden.

Ellers er alt sort, skjorten, bukseseler og et enormt slips som henger nesten til knærne. Fargede briller gjør det vanskelig å få tak i blikket, og jeg kan ikke engang se om han har på seg djevleøyet. Men leppestiften er høyrød.

- Så mange i livet mitt ønsker å forandre meg, og vil ikke akseptere den jeg er, sier Manson, som tror at kreativitet bare kan komme fra lidelser.

- Du er kjent for å ha vært tøff med road-crewet ditt. Faller det inn under kreativitet?

- Det er helt enkelt meg i dårlig humør som får de andre på nedtur. Men jeg tror at jeg har forandret meg litt og blitt mer avslappet, sier han med stemme som sandpapir.

Men kreativt synes han at det er fint med den sittende regjering i USA, for under Clinton var det så lite å protestere mot.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder