Aqua jobber med nytt album

(VG NETT) Dårlige salgstall sender Aqua tilbake til øvingsstudioet bare et halvt år etter forrige plateutgivelse. Nå begynner arbeidet med ny plate.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Med superhiten «Barbie Girl» solgte det dansk-norske popbandet 15 millioner album og 10 millioner singler. Salget av oppfølgeren går tregere og til nå er «bare» tre millioner eksemplarer solgt.

- Den største feilen er kanskje at vi hadde for lang pause mellom de to platene. Vi trodde at det var mange som hadde Aqua helt i vrangstrupen og ville derfor ta en pause. Men sånn er det ikke i popbransjen. Vi har erkjent at man å være tilstede hele tiden, spesielt i England. Det har vi lært på den harde måten, sier bandmedlem Søren Rasted til Berlingske Tidende.

Det er derfor de allerede nå har begynt arbeidet med den nye platen. Målet er at det tredje Aqua-albumet er i butikkene om et års tid.

Skuffelse til tross, nedgangen i salget kom ikke som noen stor overraskelse på Aqua-gjengen.

- Vi visste godt at vi ikke kunne gjøre det to ganger. Når man selger 15 millioner album og 10 millioner singler, så er det fordi vi var der med de riktige sangene på det riktige tidspunktet, sier Rasted.

Gruppen vil nå dele arbeidsoppgavene for å opprettholde suksessen. Mens Søren Rasted og Blaus Norreen skal jobbe med neste album, vil frontfigurene Lene Nystrøm og René Dif fortsette promoteringen av «Aquarius».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder