KJENDISKVINNER: Jessica Simpson (t.v.) og Natalie Portman, begge avbildet tidligere i år. Foto: AFP

Jessica Simpson i strupen på Natalie Portman

Popstjernen Jessica Simpson (38) raser mot Natalie Portman (37) etter at filmstjernen omtalte et av hennes gamle bikinibilder.

«Jeg ble skuffet i morges da jeg leste at jeg «forvirret» deg ved å ha på meg en bikini i et bilde som ble publisert mens jeg fortsatt var jomfru i 1999», starter Jessica Simpson et langt innlegg på Twitter.

Hun sikter til at Portman i et ferskt intervju med avisen USA Today mimret tilbake til sin egen ungdomstid.

– Jeg husker hvordan det var å være tenåring og se Jessica Simpson på forsiden av et blad med sitatet «Jeg er jomfru» – iført bikini. Det forvirret meg. Jeg skjønte ikke hvilket budskap hun hadde til meg som kvinne, som jente, lyder det fra Portman.

Det får altså Simpson til å se rødt.

«Som offentlige personer vet vi begge at vi ikke alltid har full kontroll over bildene våre til enhver tid, og at bransje vi tilhører, ofte forsøker å definere oss og sette oss i bokser. Uansett – jeg er oppdratt til å være meg selv og hedre alle måter kvinner ønsker å uttrykke seg på», skriver popartisten.

les også

Jessica ned nesten 30 kilo

Hun fortsetter med klar tale:

«Derfor har jeg alltid vært av den oppfatningen – og er det fortsatt – at det å være sexy i en bikini og stolt av kroppen min, ikke er synonymt med å ha sex».

Tilbakeblikk: Fjernet nakenscener i strippefilm

Simpson sier videre i posten at hun alltid har likt å være et forbilde for kvinner, og et eksempel på at man kan se ut som de vil, kle seg i det de ønsker og ha sex eller ikke med hvem de måtte velge.

«Makten ligger hos oss som individer», skriver den amerikanske sangeren før hun runder av med et skikkelig spark mot den israelskfødte, Oscar-belønnede filmstjernen:

«Jeg har aldri hatt for vane å kaste skam over andre kvinner og deres valg. I denne tiden med «Time’s Up»-kampanjen og all den gode jobben du har gjort for kvinner, så oppfordrer jeg deg til samme holdning».

Portman har så langt ikke svart på Simpsons utspill.

Simpson er i disse dager høygravid med barn nummer tre. Portman ble mamma for andre gang i fjor.

Portman nektet å ta imot pris i Israel: Forklarer hvorfor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder