DOMMEN NÆR: I morgen møtes juryen i Jackson-saken igjen. Dommen vil falle en av de nærmeste dagene. Her støttes hovedpersonen på vei inn i rettslokalet i Santa Maria. Foto: Reuters

Juryen møtes igjen mandag: Jackson-dommen sendes direkte

(VG Nett) Det ble i helgen bestemt at dommen Michael Jackson (46) får en av de nærmeste dagene, vil bli overført direkte.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I helgen ble det ifølge CNN bestemt at dommen vil kunne sendes direkte fra rettssalen. Bilder vil fortsatt ikke være lov, men lyden når dommen i en av verdens mest medieomtalte rettssaker leses opp, vil du altså kunne høre direkte.

Michael Jackson selv er ventet å være på sin Neverland-ranch omtrent en time unna rettslokalene når dommen faller.

130 vitneforklaringer
Fredag ba dommer Rodney Melville de åtte kvinnene og fire mennene i juryen om å starte sin vurdering med å utnevne en leder. Etter det satt juryen sammen i to timer før de avsluttet og tok helg.

Mandag møtes de igjen for å diskutere de ti tiltalepunktene mot popstjernen.

Sannsynligvis vil dommen være klar mandag eller tirsdag, men det kan også ta lenger tid. Juryen har enorme mengder med informasjon de må sette seg inn i.

14 uker med vitneforklaringer av mer enn 130 vitner er bare noe av det jurymedlemmene må tenke over før de avgjør Jacksons skjebne.

Halve juryen liker Jacksons musikk
Åtte av jurymedlemmene er foreldre, seks sier de er fan av Jacksons musikk og en har faktisk vært på popstjernens berømte ranch i Neverland. Et av jurymedlemmene er student, en er hestetrener, en annen en pensjonert dataprogrammerer.

Les mer om jurymedlemmene her.

I tre måneder har de sittet stille og lyttet til vitneforklaringer. De hadde forbud mot å diskutere saken før de mottok oppdraget fredag kveld.

Jackson har erklært seg ikke skyldig i anklagene og tok ikke plass i vitneboksen under rettssaken. Dersom han blir funnet skyldig risikerer han 18 år fengsel. Cellen skal allerede være klargjort.

Michael Jackson- fansen ber nå til Gud om at superstjernen skal bli frikjent.

Øker sikkerheten

Politiet i Santa Barbara har opplevd fans i tusentall flere ganger under den fire måneder lange rettssaken. De har denne gangen forberedt seg på det verste. Under rettsaken er seks Jackson-fans arrestert for ordensforstyrrelser utenfor rettslokalet

Dersom Jackson skulle bli dømt frykter sheriffen i byen opptøyer blant de mange tilhengerne. Politiet har derfor økt sikkerhetstiltakene utenfor rettslokalet betydelig foran morgendagens jurysamling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder