Tar farvel med Eivind Rølles

Fabian Stang: - Det er vondt når så unge mennesker dør

(VG Nett) Torsdag tok venner og kjente et siste farvel med Eivind Rølles, som døde etter lengre tids sykdom før påske.

Popstjernen, kjent fra The Monroes, døde natt til mandag 18. mars i år.

Torsdag formiddag ble han bisatt i Vestre Aker kirke. Christian Ingebrigtsen og Nora Foss al-Jabri åpnet seremonien med låten «Somewhere beautiful», som sistnevnte deltok med i Melodi Grand Prix. Sangen er skrevet av Rølles og Ingebrigtsen.

The Monroes-hiten «Cheerio» ble også fremført i bisettelsen. I tillegg sang Torstein Sødal.

Senddin siste hilsen til Eivind Rølles !

Frontfiguren i Bjelleklang, Frank Øren, ble signert av Eivind Rølles.

- Eivind var en fyr som alltid hadde tid og var hyggelig mot alle, enten det var i jobbsammenheng eller privat. Idag er jeg her for å gi en siste hilsen til bjellenes far, sier Øren.

Rølles signerte også Magnus Grønneberg og CC Cowboys i sin tid, og vokalisten gir varm omtale av sin tidligere sjef.

- Eivind var mannen som ga meg tillit og sjanse. Jeg vil huske ham som et veldig godt og snilt menneske. Han visste hva jeg var ute etter både kunstnerisk og menneskelig - han var jo en artist selv, sier Magnus Grønneberg.

Se bilder fra Rølles' karriere !

Også Oslo-ordfører Fabian Stang er på plass i bisettelsen.

- Det er vondt når så unge mennesker dør. Han var en viktig del av Oslos musikkhistorie. Jeg vil minnes ham med glede, sier Stang.

MINNES RØLLES: Venner og kjente har møtt opp i stort antall for å ta farvel med Eivind Rølles. Foto: MATTIS SANDBLAD.


Erling Johannesen drev BMG sammen med Eivind Rølles, og holdt tale på vegne av platebransjen i bisettelsen.

- Jeg vil fortelle hvem Eivind var som venn, som artist, som kollega og som musiker. Det blir nok også plass til et par anekdoter, både fra BMG- og EMI-tiden, sa Johannesen til VG før seremonien.

Les også: Ravi: - Eivind hadde fine dager, til tross for sykdom

Christian Ingebrigtsen hadde et nært samarbeid med Eivind Rølles, sist i forbindelse med julekonserter i desember i fjor.

- Vi savner ham veldig, sier Ingebrigtsen.

Også Nora Foss al-Jabri, kjent fra Melodi Grand Prix, jobbet med Rølles i forbindelse med konsertene.

- Dette er en ekstremt hard dag, men jeg tror at begravelsen kommet til å bli veldig fin. Dette er Eivinds dag. Vi skal minnes han å tenke på alt det utrolige han har gjort i karrieren. Eivind var en varm, kjærlig og snill person, som aldri sa noe stygt om andre, selv om han hadde sterke meninger noen ganger. Han betydde mye for meg og sto meg veldig nær, sa al-Jabri til VG før hun gikk inn i kirken.

Ivar Christian «Ravi» Johansen synes begravelsen var fin.

- Eivind var en snill mann som tenkte på alle. Han var utolig enkel å forholde seg til, og var både snill og hyggelig. Jeg tenker nå på familien og de nærmeste vennene som så han hver dag, sier han.

Artist Elisabeth Andreassen er veldig trist over Rølles' bortgang.

- Eivind var en flott musiker og mann. Han hadde et sterkt engasjert i musikkbransjen og han var flink til å se andre. Eivind trivdes godt å stå bak andre, og hjelpe dem frem. Jeg husker godt historiene hans, og at vi lo av måten han fortalte de på. Han var engasjert i alt - familien, jobben og vennene. Han var et stort menneske, sier «Bettan».

The Monroes var det første bandet noensinne som mottok utmerkelsen «Årets Spellemann» fra Spellemannprisen. Duoen har hatt seks låter og fem album inne på VG-lista.

Rølles var en markant skikkelse i norsk platebransje også etter at The Monroes ga seg på nittitallet, som repertoar- og innspillingssjef og markedssjef i plateselskapene BMG og EMI.

- Sorgen er ordløs, sa Lage Fosheim i en kort kommentar til VG da dødsfallet ble kjent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder