Godværet kommer endelig til Rådhusplassen etter mange år med regn

VG-listeshowet i sol!

For første gang på nesten ti år ligger det an til å bli fint vær under lørdagens store VG-listeshow på Rådhusplassen i Oslo.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

«Regn med regn», skrev VGs journalist om værprognosene før fjorårets VG-lista-show på Rådhusplassen. Nå er det nærmere «stol på sol»!

Siden 2007 har VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen vært uheldige med været, og showene har vært preget av skyer, lave temperaturer og regnbyger. Det har til og med grenset til ekstremvær.

Et dykk i arkivene til Meteorologisk Institutt viser at været på den aktuelle dagen de siste årene har vært overskyet med noe nedbør - med varierende temperaturer fra ni til 18 grader.

I fjor kom det regnbyger fra ettermiddagen og utover kvelden. I 2013 var det i de tre timene showet pågikk kraftig regnvær og torden. Året før der igjen slapp tilskuerne unna det verste plaskeregnet som preget hovedstaden på dagen, men måtte ta til takke med overskyet himmel og noe nedbør.

Klimateori:Derfor får vi ingen super-sommer

Blir en fin sommerkveld

Men slik værprogrognosene ser ut onsdag ettermiddag ligger det an til å bli en fin dag i hovedstaden når VG-lista skal underholde de titusener som samler seg foran scenen på Rådhusplassen. Mens Yr melder at det fra 20-tiden lørdag kveld vil være noe skyer og 23 grader, melder Storm at det vil være noe skyer og 21 grader. Ingen melder imidlertid noe nedbør, og skal vi tro førstekonsulent ved klimatjenestene hos Meteorologisk Institutt, Stein Kristiansen, vil det holde seg slik.

– Det ser generelt veldig bra ut. Det er en flau vind fra nord og nord-øst, og det vil være noe skyer på himmelen, men det blir ikke helt overskyet. Slik prognosene ser ut nå ser det ut til å kunne bli en fin sommerkveld, uten noe nedbør, selv om det heller ikke blir alt for varmt, sier han.

VGTV: Her rigges det til VG-lista - se direkte minutt for minutt

Publikum fortjener sola

Vi må tilbake helt til 2006 for å finne et VG-lista-show i Oslo hvor det hovedsakelig var fint vær. Da var det ifølge Meteorologisk Institutt oppholdsvær, og en temperatur på rundt 16 grader klokken 20 på kvelden. Eventsjef i VG, Thomas Christiansen, mener at Rådhusplassens publikum fortjener litt sommer og sol etter å ha stilt opp i regnvær i alle disse årene.

– Er det en ting VG-lista publikummet er vant med så er det regnvær. Jeg kan knapt huske at det har vært en arrangementsdag de siste 10 årene uten regn. Vi må ha verdens tøffeste publikum som har trosset regnskyll og ekstremværvarsler som har vært de siste årene. Det er derfor ingen tvil om at publikum virkelig har fortjent sola og godværet som er meldt for lørdag. Vi skal på vår side gi jernet for å skape en god og uforglemmelig sommerkveld på Rådhusplassen!

VGTV: Se HELE konserten direkte - vi starter med vorsspiel sending fra kl. 17.45

Kanskje vil det fine været også gi publikumsrekord under lørdagens store fest, som er startskuddet for VG-lista Topp 20-turneen som etter Oslo reiser videre til Stavanger, Bergen og Trondheim.

I år skal stjerner som KWABS, Astrid S, Måns Zelmerlöw, John Newman, Guy Sebastian og Nico & Vinz underholde på Skandinavias største gratiskonsert, før showet ruller videre.

Les også: Slik blir VG-listas sommerturné

RÅDHUSPLASSEN STENGES FOR TRAFIKK:
Skal du på VG-lista? Dropp bilen!
Det er et stort arrangement som krever en del logistikk, og det vil være en del endringer i kollektivtrafikken, skriver Ruter på sine hjemmesider. Der får du oversikt over hvilke endringer som gjelder, og hvilke ekstrabusser som går hjem når showet er ferdig.

Mer om

  1. VG-Lista Topp 20
  2. VG-lista

Flere artikler

  1. Slik blir helgeværet: Ingen tegn til sommertemperaturer ennå - men de kommer

  2. Juhu - sommerhelg i vente!

  3. Meteorologenes varsel: Regn, regn, regn

  4. Spår oppholdsvær under VG-lista-showet

  5. Kaldeste juli i Oslo siden – 2012!: Trodde du årets sommer var ekstremt kald? Du tar så feil!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder