FLINK, RIK MANN: Jarle Bernhoft - her med trofèet som Årets Spellemann i armene - stakk av med Statoilstipendet på èn million kroner under by:Larm i går kveld. Foto: Jørgen Braastad

Millionstipend til Jarle Bernhoft

For en måned siden ble Jarle Bernhoft Årets Spellemann. I går kveld ble han også èn million kroner rikere.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I sterk konkurranse med ni andre norske artister stakk Jarle Bernhoft av med millionpengepotten da årets Statoilstipend ble delt ut for femte gang under by:Larm i Oslo.

- I verdensklasse

- Som liveartist har vinneren, etter juryens skjønn, et talent og utstråling i verdensklasse. Man skal være usedvanlig blasert for ikke å bli både fascinert og engasjert når man opplever årets vinner fra en scene, heter det i uttalelsen fra juryen.
Der satt artist, låtskriver og produsent Espen Lind som juryformann. Øvrige medlemmer som bestemte hvem som skulle få èn million kroner var artistmanagerne Harald Wiik, Pernille Torp-Holte, Kathrine Synnes Finnskog og artisten Ivar Peersen fra Enslaved.

Mot utlandet

Millionstipendet er øremerket en satsning mot utlandet. I så måte får Jarle Bernhoft muligheten til å legge inn et ekstra gir i satsningen på viktige markeder der han allerede har fått fotfeste, ikke minst i Tyskland og Frankrike, noe også juryen la vekt på.

FORMANN: Espen Lind - her med kjæresten Hanneli Mustaparta - satt som juryformann for millionstipendet. Foto: Eivind Griffith Brænde

- Ryktene om denne artisten har allerede begynt å gå utenfor landets grenser, og ting burde derfor ligge godt til rette for at stipendet på èn million kroner kan utgjøre en forskjell.
Vinnerens formidable vokal- og instrumentaltalent, kombinert med evnen til å formidle budskapet sitt med svært sparsomme virkemidler, har imponert juryen, heter det i uttalelsen fra Espen Lind og resten av juryen etter å ha sett alle de nominerte i løpet av by:Larm.

Imponerte Ellen

Jarle Bernhoft imponerte også stort i september i fjor da han fremførte ènmannsshowet «C'mon Talk» foran flere millioner amerikanske tv-seere hos Ellen DeGeneres.

Se Bernhofts opptreden hos Ellen her!

Det har i det hele tatt vært et fantastisk år for Jarle Bernhoft som nå krones med millionstipendet. For en snau måned siden fikk han to Spellemannpriser - som Årets Mannlige Artist og Årets Spellemann - for fjorårets to plater, «Solidarity Breaks» og KORK-samarbeidet «Walk With Me».
Begge platene ligger fremdeles på øverste halvdel av VGlista, til tross for at det nå er ett år siden «Solidarity Breaks» ble utgitt.

Ny turnè

STORE SMIL: Jarle Bernhoft og kona Lisa Bernhoft Sjødin har god grunn til å smile om dagen. Sammen har de sønnen Samuel på to år. Foto: Trond Solberg

- Det har overrasket meg hvor lite alderen har å si når det kommer til musikken min. På konsertene mine kommer alt fra 14-åringer til folk godt oppe i 70-årene, sa Bernhoft etter sin doble Spellemannsseier i januar.
Da kunne han se frem til et par uker ferie med kona Lisa og deres toåring Samuel.

Nå bærer det imidlertid ut på veien igjen, med turnè i Danmark og Tyskland på vårparten og i Norge til sommeren - èn million kroner rikere.
Tidligere vinnere av millionstipendet er Ida Maria, Ingrid Olava, Mathias Eick og Kvelertak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder