ET LØNNSOMT ÅR: Selskapet til Dumdum Boys tjente gode penger i 2012. Her er gruppa i forbindelse med plateutgivelse for noen år siden. F.v: Sola Jonsen, Kjartan Kristiansen, Prepple Houmb og Aslak Dørum. Foto: Marte Vike Arnesen/ VG

Splitter pine for en inntektsøkning for Dumdum Boys

Dumdum Boys tjente rundt 13 millioner i fjor, en økning på over 17.000 prosent fra 2011.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Fjoråret var et godt år for rockerne Per Øyvind Houmb, Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum og Sola Johnsen.

Et år fylt med spillejobber resulterte i inntekter på over 13.058.914 kroner til selskapet til musikerne i DumDum Boys, i motsetning til året før hvor bandet tjente 74.996 kroner.

Den ekstreme økningen har sammenheng med at gruppen kom ut med platen «Ti liv» i mai i fjor, og deretter dro ut på en landsomfattende turné, bekrefter Steinar Vikan. Han er manager for gruppen og styreleder i selskapet Flummiga Gänget AS, overfor VG.

- Dumdum Boys spilte rundt 30 konserter. Dermed er det ikke så rart at når man spiller mye og får godt betalt for det, ender man opp med penger, sier Vikan.

Albumet var deres tiende, og fikk terningkast tre av VGs anmelder.

Stor forskjell

Av disse inntektene ble det tatt ut nærmere tre millioner kroner i lønn til selskapet Flumminga Gänget AS sine fem ansatte.

Regnskapet viser at trøndergruppen kunne sette 5,5 millioner på bok etter det inntektsrike året, med et årsresultat på 4,1 millioner. Året før satt de igjen med kun 40.000 kroner på bok, mens årsresultatet ga underskudd på 1,9 millioner.

- Hvorfor er det så stor forskjell på de to årene?

- Det svaret er enkelt: Gruppen gjorde ikke en eneste konsert i 2011. Vi har holdt på så lenge med dette, så de er vant med å jobbe hardt i enkelte perioder og så ha lange pauser til å drive med andre prosjekter og familien, sier han.

- Eksklusivitet

Vikan forteller at denne formen for jobbing er et bevisst valg, siden de ikke ønsker å bruke seg selv opp og dermed gjøre publikum lei av Dumdum Boys. Etter et år med mye spilling har gruppen kun spilt ti konserter i 2013, og ifølge manageren er det for tiden ikke planlagt noen flere i år.

- Ved å spille mye ett år og lite et annet får man et snev av eksklusivitet. Den oppskriften har vist seg å fungere utmerket for oss.

I 2012 ble også Dumdum Boys innlemmet i Hall of Fame på musikkmuseet Rockheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder