POPPIS: Kygo på en av sine mange internasjonale DJ-jobber, her i Kentucky i sommer. Foto: GETTY Foto: ,

Justin Bieber-manager ville ha Kygo

Den norske DJ-stjernen Kygo landet en stor internasjonal
platekontrakt i sommer. Blant dem som jaktet på ham var Justin Biebers manager Scooter Braun.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det skriver det amerikanske bransjebladet Billboard, i en artikkel som går langt i å slå fast at 23 år gamle Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll fra Bergen blir den neste internasjonale stjernen innen elektronisk dansemusikk (EDM).

- Alltid hyggelig når noen har troen på en, men jeg føler jo at det er et stykke igjen før jeg er der, sier Kygo til VG.

Billboard trekker frem Kygos fordelaktige surfer-utseende som en av stjernefaktorene.

De påpeker også at han hadde tre utsolgte opptredener i New York og tre i Los Angeles i løpet av sommeren - og at han allerede har samarbeid med Coldplay, Ed Sheeran og produsenten Diplo å vise til.

VILLE HA NORSK TALENT: Scooter Braun (t.h.), en av popbransjens høyest profilerte managere, med Justin Bieber blant klientene. Foto: AP Foto: ,

Innholdet i kontrakten han inngikk med plateselskapet Sony er ikke kjent, men ifølge Billboards kilder skal det dreie seg om store pengesummer på linje med hva EDM-superstjerner som Skrillex og Deadmau5 har sikret seg tidligere.

Ifølge Billboard måtte Justin Biebers manager og hans selskap School Boy se seg slått av Sony fordi sistnevnte kunne vise til muskler i EDM-vennlige markeder som Brasil og Nord-Europa.

- Det var intenst, sier Sony-toppsjef Adam Granite om budkrigen.

- Vi kunne tilby ham en global plattform for hans globale lydbilde, forteller han.

Det nevnte lydbildet skal ifølge artikkelen resultere i et debutalbum som slippes tett opp mot den toneangivende amerikanske festivalen Coachella i april.

Et album som angivelig skal følge i Kygos svenske kollega og idol Aviciis fotspor, i den forstand at det blir mer av en popplate enn en klubbplate.

Til VG sier Kygo dette om interessen fra Scooter Braun:

- Det er veldig kult når dyktige og erfarne bransjefolk fatter interesse for å jobbe med å få ut musikken min.

Patrick Moxey, en av gründerne i plateselskapet Ultra, som også er involvert i Sony-kontrakten, påpeker at Kygo har en fordel mange andre store DJs må se langt etter.

- Kygo når ut til jentene, konstaterer han.

- Det tar jeg med et smil, men musikken er det jeg kan og vil fokusere på, sier Kygo.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder