DANSER VIDERE: Lille Psy, slik han så ut i 2013. Foto: Lee Jin-man AP

Slik gikk det med «Lille Psy»

Han danset seg til verdensberømmelse som syvåring. Fem år
senere danser koreanske Hwang Min-woo seg videre mot toppen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hwang Min-woo imponerte en hel verden med fantastiske dansemoves i YouTube megahiten «Gangnam Style», med artisten Psy.

Les også: Gangnam Style «ødela» YouTube

«Lille Psy», som han ble kalt, danset i videoen som snart er vist tre milliarder ganger på YouTube etter at den ble lansert i juli 2012.

Videoen var lenge den mest sette noen sinne, men denne uken ble den forbigått av videoen til «See You Again», som var en hyllest til «Fast and Furious»-stjernen Paul Walker.

Oh yes

Hwang, som er halvt koreansk og halvt vietnamesisk, har blitt elleve år gammel, og dansekarrieren har han ikke lagt på hyllen. Ifølge avisen South China Morning Post er «Lille Psy» stadig på oppdrag. Han har opptrådt for det koreanske miljøet i Los Angeles flere ganger, og han var pr. ambassadør for en kulturfestival i den vietnamesiske hovedstaden Ho Chi Minh-byen.

Fra 2015: Ti år med YouTube: Her er de mest sette klippene

BLE BERØMT: Lille Psy sammen med store Psy i musikkvideoen til «Gangnam Style» fra 2012. Foto: Skjermdump fra YouTube

Hjemme i Sør-Korea er han stor, ifølge avisen. Han holder show over hele landet, noe som kan være utmattende for en 11-åring.

– Noen ganger har jeg to eller tre opptredener om dagen, da kommer jeg hjem etter midnatt. Jeg er litt sliten, men det er alltid gøy å opptre. Når jeg ikke har opptredener tenker jeg bare på når det neste kommer, sier han til avisen.

Som følge av den hektiske virksomheten går han glipp av en del skolegang, men han tar det igjen med privat undervisning.

Han har også gitt ut en singel «Okey Dokey», og han står selv for koreografien i videoen som han har lært danserne. Se videoen på YouTube

Nå har han tenkt til å lære seg bedre engelsk, for målene hans er globale:

– Det er viktig å snakke engelsk på grunn av opptredenene utenlands. Nå er drømmen å bli en global sanger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder