REFSER ISRAEL: Eurovision Song Contest-sjef Jon Ola Sand. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Sikkerhetsbråk rundt Eurovision i Israel - regjeringen presset til å betale

Jon Ola Sand forlangte i et brev til statsminister Benjamin Netanyahu kraftig opptrapping av tiltak mot mulige bombeangrep.

Artikkelen er over ett år gammel

Ifølge The Jerusalem Post ble ble forberedelsene til musikkonkurransen i midten av mai lagt på is mandag morgen. Politiets sikkerhetsarbeid ved arenaen der ESC går av stabelen stoppet opp som følge av pengemangel.

Senere på dagen henvendte ESC-toppsjefene Jon Ola Sand og Frank-Dieter Freiling seg til statsminister Benjamin Netanyahu for å forsikre seg om at den israelske regjeringen vil spytte i nok penger til sikkerheten rundt arrangementet – som er omstridt, på grunn av Israels vedvarende konflikt med den palestinske befolkningen.

I et brev til Netanyahu ba Sand og Freiling statsministeren få opp farten med sikkerhetsarbeidet, som ifølge dem ligger bak tidsskjema.

De gjorde det videre klart at dersom penger til sikkerhet uteblir, stod hele arrangementet i fare.

– Arbeidet kan ikke fortsette om ikke bombehundesøkene gjøres effektive, het det i brevet.

FÅR BESKJED OM Å BLA OPP: Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: GALI TIBBON/AFP

Sand og Freiling mener at Israel også før dette har vist tegn til ikke å ta sitt ansvar på alvor.

– Det er allerede irriterende nok at det de siste månedene har vært konstante diskusjoner om hvem som skal betale for hva når det gjelder eksterne sikkerhetstiltak rundt Eurovision Song Contest, skriver de.

Duoen understreker også at de nylige rakettangrepene mot Israel ikke gjør situasjonen mindre alvorlig.

– Som du sikkert forstår, i lys av nylige hendelser i Tel Aviv, er dette allerede et ømt punkt for delegasjonene. Den nye utviklingen vil bare reise flere bekymringer og spørsmål rundt sikkerheten og tiltak implementert for den i Israel for Eurovosion Song Contest.

VG har ikke fått respons på henvendelser til Jon Ola Sand for kommentar til saken.

Sent mandag kveld melder The Jerusalem Post at den israelske regjeringen lover å ta økonomisk grep, og gi arrangøren – den statlige TV-kanalen KAN – de nødvendige midlene til å fortsette arbeidet, med penger til sikkerhetstiltak fra politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder