SORGTUNG TRIO: Andrew Ridgeley på scenen i O2 Arena i London sammen med Pepsi (t.v.) og en gråtkvalt Shirley. Foto: REUTERS

Wham!-stjernen Andrew Ridgeley med varm hyllest til George Michael

Andrew Ridgeley (54) gikk på scenen under gårsdagens Brit Awards i London med et svært personlig og følelsesladet budskap.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi var bestevenner, sa en alvorlig og tydelig preget Ridgeley i minnetalen over avdøde George Michael.

Talen vakte oppsikt, ikke minst fordi Ridgeley normalt er en som ligger lavt i terrenget og unngår rampelyset.

Bakgrunn: Popikonet George Michael er død

Ridgeley, som sammen med Michael utgjorde duoen Wham! og smeltet ungpikehjerter verden over på 80-tallet, snakket om hvordan de to ble kjent i 1975, og hvordan de etter fire år med å «tulle og leke» valgte å satse for fullt.

– Jeg ringte George og sa at det er nå eller aldri. Og da dannet vi vårt første band, sa han ifølge Billboard.

Oppdatert? Sterk uro rundt begravelsen

NÆR KOLLEGA: Andrew Ridgeley mintes George Michael. Foto: Reuters

– Elsket ham

I dag er han sorgtung over vennens bortgang. George Michael døde i sitt eget hjem 1. juledag, bare 53 år gammel. Han ble funnet av kjæresten.

– Han var et uvurderlig geni, og skattene han etterlater seg vil fortsette å skinne og gi gjenklang i mange kommende generasjoner. George har etterlatt seg sangene sine og sin helt enestående vakre stemme – og gjennom det poetiske uttrykket for sin egen sjel, har han etterlatt seg selv på sitt aller beste. Jeg elsket ham, og vi ble elsket tilbake, både du og jeg, sa en rørt Ridgeley til forsamlingen.

Wham! ble oppløst i 1986 etter å ha gitt ut tre album. Begge fortsatte som soloartister, men Ridgeley, som i dag er ganske ugjenkjennelig fra sin storhetstid, oppnådde aldri så stor suksess som Michael.

POPMAKKERE: Wham! i 1984. Foto: Hulton Archive

Fikk du med deg? Norske Julie på Brit Awards

Brast i gråt

Med Ridgeley på scenen var duoen Helen «Pepsi» DeMacque (58) og Shirlie Hollima (54). For Holliman tok følelsene overhånd da hun skulle snakke om hvordan de startet karrieren som korister for Wham!

– George var som en bror for meg, og jeg vil alltid være enormt stolt over alt han oppnådde, sa hun med tårene rennende.

Lest denne? Kjendiser i sorg etter George Michaels død

Etterforskningen av Michaels død pågår fortsatt. Ennå er dødsårsaken uviss, og britiske medier skriver at poplegenden trolig ikke vil bli gravlagt før i mars.

Husker du? Hør og se alle låtene George Michael har hatt på VG-lista

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder