TOK FARVEL: Wenche Myhre deltok i bisettelsen til Hilde Heltberg torsdag. - Hun var en fantastisk pike, sier Myhre. Foto: Espen Braata/VG
TOK FARVEL: Wenche Myhre deltok i bisettelsen til Hilde Heltberg torsdag. - Hun var en fantastisk pike, sier Myhre. Foto: Espen Braata/VG

Wenche Myhre: - Hilde var et storsinnet menneske

Publisert:
MUSIKK

ALFASET GRAVLUND (VG Nett) Flere av de største personlighetene i musikk-Norge var samlet for å ta et siste farvel med Hilde Heltberg (51) torsdag ettermiddag.

Heltberg, som kanskje var mest kjent som duett-dronningen blant norske sangere, ble bare 51 år gammel.

Natt til søndag 4. september tapte hun til slutt kampen mot kreften.

Les også: - Et stort tap

- Det kom veldig uventet på oss alle at det gikk så fort med Hilde. Dette var en rar dag, sier Wenche Myhre til VG Nett.

- En fantastisk pike

Artisten forteller at hun har opplevd mange fantastiske turneer og godt vennskap med Heltberg.

- Jeg har minner i hjertet, og riktige bilder. Hilde var en fantastisk pike, sier Myhre.

I god tid før bisettelsen torsdag ettermiddag var Alfaset kapell fylt til randen, og mange stod oppe under hele seremonien for å ta et siste farvel med Heltberg.

- Vi må feire henne

- Hvis man ser på alle de forskjellige menneskene som var her, så ser vi at Hilde var en omsorgsperson. Hun var et storsinnet menneske, sier Myhre.

En av Heltbergs beste venninner og musikerkollega, Kari Iveland (48) var hos musikeren på Rikshospitalet og holdt henne i hånden helt til det siste.

Sammen med artist-venner som Jonas Fjeld og Lars Håvard Haugen, var Iveland blant artistene som spilte under bisettelsen.

- Det kjennes helt uvirkelig og veldig feil, men veldig godt. Bisettelsen var nydelig. Jeg synes det er så viktig at hun blir feiret. Vi må feire henne, sier Kari Iveland til VG Nett.

- Alle fikk plass

Jan Fredrik Karlsen syntes det var en minneverdig markering.

- Den var slik som Hilde var. Alle andre fikk plass, sier Jan Fredrik Karlsen til VG Nett.

(Saken fortsetter under bildet)


Heltberg samarbeidet med en rekke av de største sangerne i Norge på 80-, 90- og 2000-tallet.

Hennes album fra 2003, «Don't Come Closer», ble i sin tid påbegynt sammen med Marius Müller, som også hadde produsert albumet «Blant konger og lus». Heltberg skrev all musikken på Kari Ivelands album «Vektløs».

Stjernesamarbeid

Ellers har hun samarbeidet med blant andre Paal Flaata fra Midnight Choir, Hege Rimestad, Henning Kvitnes og Lars Håvard Haugen fra Hellbillies.

Hun var også kjent for å synge den vare balladen «Den siste låta» sammen med legendariske Marius Müller, som døde i 1999.

De senere årene har Heltberg samarbeidet med grupper og artister som Queen Bees, Henning Kvitnes og Jonas Fjeld.

Heltberg har tidligere jobbet sammen med Åge Aleksandersen, Ole Paus, Ulf Lundell og Trond Granlund og avdøde Marius Müller. Hun har i tillegg vært med i en rekke revyoppsetninger, og har skrevet musikk til filmer.