Les hva artistene tror om «Skavlan» kontra «Senkveld»

SPELLEMANN-FAVORITT: Lars Vaular er nominert til fire Spellemann-priser. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Vaular: - Merket tydelig «Senkveld»-effekten

(VG Nett) Spellemann-favoritt Lars Vaular (26) merket virkningen av sitt besøk på «Senkveld».

  • Halstein Røyseland

Artikkelen er over ni år gammel

- Da vi hadde spilt på «Senkveld» så vi et tydelig resultat av det på platesalget, forteller Lars Vaular til VG Nett.

Les også: «Skavlan»-effekten er borte

26-åringen fra Bergen er nominert i hip hop-kategorien og for årets hit under lørdagens Spellemann-utdeling. Han gjestet «Senkveld» og programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg i april i fjor. Der fremførte han låten «Rett opp og ned».

- Timing

SPELLEMANN-NOMINERT: Madcon, Karpe Diem og Bjørn Johan Muri er alle nominert i kategorien årets hit. Foto: VG/Scanpix

Til tross for at han merket den såkalte «Senkveld»-effekten, tror ikke Vaular at salgstall nødvendigvis avhenger av TV-opptredener.

- Det har mye med timing å gjøre, sier Vaular.

Fredag skrev VG at flere musikkeksperter mener «Senkveld» har tatt over rollen til «Skavlan» når det gjelder å «breake» artister. Redaksjonssjef Leif Åge Reme i «Skavlan» påpeker overfor VG at det populære TV-programmet til Fredrik Skavlan først og fremst er et journalistisk talkshow.

Stein Østbø kommenterer: Flukten fra Fredrik

- Har «Senkveld» et tydelig musikkfokus?

- Hva annet skulle vi snakket om? Jeg er ikke så interessant, svarer Vaular.

- Rett på førsteplass

Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon, har opptrådt en rekke ganger på «Senkveld».

- «Senkveld» er på mange måter vårt andre hjem: Dette er en slags familie for oss, for å si det litt pompøst. Vi har fått være her så mange ganger at vi kjenner alt fra sminkørene til resepsjonistene. Vi føler oss hjemme her. Men med all respekt: Det skulle vært interessant å si hei til Skavlan også, sier Tshawe.

- Sist gang vi var her, gikk vi rett på førsteplass på VG-lista da vi spilte «Freaky like me». Begge to spiller jo musikk, så det er et tankekors, sier Yosef.

Tshawe Baqwa synes «Skavlan» er mer konservativt enn studioet til Thomas og Harald. Han tror ikke det er like åpent for å være apekatt i «Skavlan»-studio som det er på «Senkveld».

- Større gjennomslag

- Jeg skjønner effekten av at artister får større gjennomslag i «Senkveld» enn hos Skavlan. Det er litt av feelingen jeg får når jeg ser på programmene: Musikken kommer mer frem her, mens det er mer historier på Skavlan.

- Så jeg synes ikke det er så veldig rart at «Senkveld» har en større gjennomslagseffekt for listeplasseringen til musikere, sier Tshawe.

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem forteller at de ønsker å spille en låt for flest mulig mennesker. Karpe Diem var glade for å spille på «Senkveld» i fjor.

- Noe annet enn radio

- Da fikk veldig mange hørt låta. Så er det opp til seerne om de liker den eller ikke. Vi spiller mange konserter i løpet av året, men aldri for så mange mennesker som alle de som ser på «Senkveld». Å få muligheten til å spille live på TV, er jo også noe helt annet enn å bli spilt på radio, mener Magdi.

Bjørn Johan Muri sier han tenker lite på viktigheten av TV-opptredener.

- Heldigvis har jeg folk som tenker på for meg. Jeg synes «Senkveld» er et veldig folkelig program. Thomas og Harald er alltid veldig glade og hyggelige, både på og utenfor settet.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Mer om

  1. Medier

Flere artikler

  1. Madcon på inntektstoppen i hiphop-Norge

  2. Spellemann: Disse kan vinne «Årets hit»

  3. Madcon-Yosef: - Irritert, men aldri stressa

  4. Musikkeksperter: - «Skavlan»-effekten er borte

  5. Årets Spellemann til Kaizers Orchestra

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder