STOR NYHET: Justin Biebers norgeskonsert har ikke bare fått oppmerksomhet i norske medier. Access Hollywood, The Hollywood Reporter, Billboard.com og kjendisbloggeren Perez Hilton er noen av dem som har omtalt kaoset rundt konserten. Foto: Mattis Sandblad / VG / Faksimiler

Internasjonal presse: - Bieber skapte fullstendig kaos

Norgesbesøket får oppmerksomhet i amerikanske medier

Justin Biebers første norgesbesøk har skapt overskrifter i internasjonal presse. Konserten omtales som et fullstendig kaos.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Verdens største tenåringsidol Justin Bieber sørget for ville tilstander fra sekundet han landet på norsk jord. Allerede da hadde fansen okkupert Gardemoen, men det tok ikke lang tid før de hadde flyttet seg til Oslo sentrum.

Da superstjernen senere på dagen samlet mellom 20.000 og 30.000 elleville fans til konsert på en flytende scene ved operataket var kaoset komplett, noe også internasjonal medier har omtalt.

VGTV: Gjenopplev Bieber-konserten

- Helvete bryter løs

Allerede før konserten startet hadde et av verdens største kjendisnettsteder, TMZ, kaoset med i sin live-sending.

«Politiet har mistet kontrollen og de ber Bieber om å gå på scenen tidlig... Før helvete bryter løs... Altså AKKURAT NÅ», skrev nettstedet.

Flere amerikanske nyhets- og kjendisnettsteder har også fulgt nøye med på det norske Bieber-kaoset.

«Nesten krisetilstand på grunn av Bieber-opptreden», meldte The Hollywood Reporter.

BILDESPESIAL: Justin Biebers første norgesbesøk

- Har tatt fullstendig av

«Justin Bieber er i Norge og skal holde en gratis konsert i hovedstaden, men nå prøver han selv å roe ned horden av tenåringsjenter som skaper trøbbel for politiet. Politiet har kritisert de som har planlagt showet som nå står i fare», rapporterte Billboard.com, og viste til Biebers egen Twitter-melding som ba massene høre på politiet før konserten.

Philadelphia Inquirer mener Bieber-feberen som herjet Oslo kan sammenlignes med Beatles-tilstandene på 60-tallet.

«Ok, denne Justin Bieber-greia har tatt fullstendig av. Onsdag skulle han holde konsert i Oslo. Resultat: Ukontrollerte menneskemasser som ville satt Beatles-fansen i skyggen, tusenvis av unge jenter som gikk amok og heftig dytting», skriver nettavisen.

Politiet jobbet på spreng hele dagen med sikkerheten til fansen. Likevel ble minst 49 skadet og 19 sendt til sykehuset under og etter konserten.

LES OGSÅ: Justin Bieber til VG Nett: - Bekymret for sikkerheten
- Aldri opplevd maken

Også VG fulgte Bieber tett gjennom hele besøket. VGTV-sjef Ola Stenberg har lagt spesielt merke til at Bieber-sakene har blitt delt på nettsamfunn som Facebook og Twitter.

- Jeg har aldri opplevd maken til interesse som rundt Justin Biebers besøk i Norge. Det som var annerledes denne gangen var at nyhetsinnslagene vi laget de to dagene ble delt i et enormt tempo i sosiale medier over hele verden, sier Stenberg.

- Det er heller ikke hver dag de største TV-kanalene i USA ringer oss og ber om å få bruke våre innslag, fortsetter han.

VGTV har publisert en rekke videoer av både ville fans og Bieber selv.

- Det er et faktum at VGTV hadde sin største trafikkdag noensinne i går, slår Stenberg fast.

Er du en «belieber»? Del ditt beste Bieber-minne fra norgesbesøket her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder