VÅR MANN: Torfinn Iversen (27) er eneste regissør med en helnorsk film i Berlin, kortfilmen "Levis hest". Foto: Jon Selås
VÅR MANN: Torfinn Iversen (27) er eneste regissør med en helnorsk film i Berlin, kortfilmen "Levis hest". Foto: Jon Selås

Vår mann i Berlin

MUSIKK

- Det er fantastiske dager! Og fantastisk å få den anerkjennelsen det virkelig er å bli plukket ut til en festival som Berlin!

Publisert: Oppdatert: 18.02.12 10:17

Årets Berlin-festival er ikke akkurat oversvømt av norsk film. Svenskene har sju filmer inne i ett eller annet program. Vi har en eneste: Torfinn Iversens (27) kortfilm «Levis hest» i barne- og ungdomsprofremmet Generasjon 14+.

Iversen er vesteråling, bosatt i Tromsø, utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg - og avvist ved opptak ved Den norske filmskolen på Lillehammer fire ganger...

Ponni

«Levis hest» er en 18 minutters historie om den psykisk utviklingshemmede Levi (), som eier en ponni og har 12-åringen Jonas som sin venn.

Jonas vil imidlertid gjerne inn i en vennegjeng. Det kan han, dersom han er villig til å kaste sten på Levis hest...

- Det handler om å ville bli akseptert i noen vanskelige ungdomsår. Filmen er lokalt nordnorsk, spilt inn på Filmcamp i Målselv i april i fjor. Men åpenbart universell i sitt budskap, ettersom den ble akseptert her i Berlin, sier Torfinn Iversen.

Stemning

Filmens produsent er Mona Steffensen og selskapet Original Film AS i Tromsø, med støtte fra Nord-Norsk Filmsetter og Filmcampen. Filminstituttet har kommet til med penger nå på slutten, til et prosjekt på på 1,3 millioner kroner.

- Det var full sal og meget god stemning under visningen. Og tilbakemeldingene har vært gode. Så jeg er meget fornøyd, sier Iversen.

Langfilm

Han har vært bitt av filmbasillen helt siden han vant sin første filmkonkurranse som åtteåring. Han har laget tre kortfilmer til nå. Men vil arbeide videre med "Levis hest".

- Vi har hele tiden ansett den for å være en slags pilot til en full spillefilm om Levi og hesten hans; en annerledes historie, men med kortfilmen som et slags grunntema. Og Jørgen Langhelle skal være med, en utrolig god skuespiller, som har betydd uendelig mye for meg, helt fra han var med i min eksamensfilm fra Kabelvåg, sier Torfinn Iversen.

Her kan du lese mer om