TILBAKE FORAN VERDEN: Britney Spears på scenen under nattens «Billboard Music Awards» i Las Vegas Foto: JB Lacroix Getty images

Britney Spears gjorde comeback på Billboard Music Award

Nattens Billboard Music Award ga opptreden fra Britney Spears, Celine Dion fikk hedersprisen Icon Award og The Weeknd tok hjem hele åtte priser.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I natt gikk Billboard Music Awards av stabelen i Las Vegas under ledelse av Ludacris og Ciara.

Showet startet med at Britney Spears (34) opptrådte med en medley bestående av seks av hennes største hits, blant annet «Work Bitch» og «Toxic». Hun fikk Billboard Millenium Award i natt, og skrev på Instagram at prisen betød alt for henne.

Ifølge Vanity Fair gikk det rykter om at stjernen skulle stille med ny sang til nattens utdeling, men den gang ei. Iført en rød, glitrende bikini og nettingstrømper var hun tilbake på verdensscenen for første gang siden hennes siste album kom i 2013.

Fikk du med deg? Britney Spears refses for mulig redigert bikinibildet

Med unntak av singel hun hadde sammen med Iggy Azelia i fjor, har Spears holdt seg i Las Vegas med sitt eget show siden 2013, hvor hun ifølge Rolling Stone har kontrakt ut 2017.

Etter opptredenen la hun ut dette bildet på Instagram, med teksten: «Alt jeg egentlig vil ha er en cheeseburger»

The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentlig heter, ble kveldens store vinner med åtte priser, for blant annet beste R & B artist og Top Hot 100 Artist. Blant de andre vinnerne var Justin Bieber for Beste mannlige artist, og Rihanna-fansen stemte henne frem til Årets listeprestasjon.

Fikk du med deg? Justin Bieber: – Jeg skylder ingen et bilde

Bieber optrådte også i natt med sangen «Company». Denne gangen uten dreadsene i håret. Blant danserne på scenen var norske Mona Bertnsen.

Ifølge Billboard.com er det likevel Adele som tok den gjeveste prisen: Top Artist, den var bare en av fem priser artisten fikk. Hun var ikke til stede på utdelingen, men kompenserte med å vise den nye musikkvideoen til «Send My Love» fra sitt nyeste album «25».

https://www.instagram.com/p/BFu66slwkwi/

Hedersprisen Årets ikon gikk til Céline Dion, som tårevåt tok imot prisen fra sin sønn. Hun er den femte i rekken som mottar prisen, tidligere har blant annet Prince og Jennifer Lopez fått den.

Artistene hyllet Prince og protesterte mot «toalett-loven»

Blant artistene som opptrådte var også Madonna, som sammen med Stevie Wonder avsluttet med «Purple Rain». The Weeknd brukte også sin takketale for prisen som beste R & B-artist til å hylle den avdøde artisten.

Husker du? Christer Falck har brukt over 1 million kroner på Price-lidenskapen

STØTTER LHBT: Demi Lovato på scenen under nattens «Billboard Music Awards» Foto: JB Lacroix Getty Images

Demi Lovato sang sin hit «Cool for the summer» iført T-skjorte med det kjønnsnøytrale tegnet det kjempes for på toalettene i USA. Hun og Nick Jonas er bare to av artistene som har avlyst konserter i North Carolina denne våren på grunn av den omstridte «toalett-loven».

Kesha opptrådte for første gang på TV siden rettssaken hun er imot Lucasz «Dr. Luke» Gottwald ble gjenopptatt i vinter. Hun har blitt støttet av flere av kvinnelige stjerner, og Taylor Swift donerte to millioner til rettssaken hennes.

Fikk du med deg? «Dr. Lukes» søster sammenligner Kesha med Cruella De vil

Billboard omtaler hennes opptreden med Bob Dylans «It ain't me babe» som et klart høydepunkt i løpet av kvelden. Nettstedet skriver også at opptredenen sto i fare for å ikke bli gjennomført. På Instagram takket hun for at hun fikk lov til å synge, og skrev at det var hennes bønn og terapi. Hun takket også fansen for støtten hun har fått den siste tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder