GLAD KATASTROFE: Livet smiler til Petter «Katastrofe» Kristiansen om dagen etter to førsteplasser på VG-lista med «Sangen du hater».
Foto: Jens Edgar Haugen

GLAD KATASTROFE: Livet smiler til Petter «Katastrofe» Kristiansen om dagen etter to førsteplasser på VG-lista med «Sangen du hater». Foto: Jens Edgar Haugen

Varter opp med Katastrofe-tall

Petter «Katastrofe» Kristiansen (27) er strømmet 75 millioner ganger

Da en kompis ba Petter Kristiansen - alias Katastrofe - regne ut hvor mange ganger han har blitt spilt på Spotify, ble han svimmel av tallet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Med egne låter og flere samarbeid, deriblant med Innertier, Staysman og Marcus & Martinus, stoppet han nemlig et sted mellom 75 og 80 millioner.

– Altså, dette er ikke akkurat tall som går og surrer i bakhodet mitt hele dagen, selv om jeg liker tall. Men det er klart det er enormt gøy å nå slike tall, sier Kristiansen til VG over telefon.

LEST DENNE?: Katastrofe-kompis skal lede VG-listeshowet fra Rådhusplassen

For tre uker siden gikk han helt til topps på Norges offisielle singleliste, VG-lista, og ble værende der i to uker med sin ferske single, «Sangen du hater».

– Ingen av mine tidligere låter har klatret så fort, og den toppet både VGs singleliste og Spotify. Jeg har bare andreplasser fra før, så dette er bare jævlig morsomt. Det har vært et par fine uker, for å si det sånn.

– Nummer én i Norge har vært et mål for deg?

– Helt klart. Ingen tvil om det!

Et raskt overslag avslører at Spotify-tallene til Katastrofe gir en inntekt på rundt tre millioner kroner, men dette skal selvfølgelig deles på blant andre låtskrivere og produsenter av låtene. «Sangen du hater» er for øvrig skrevet sammen med to andre travere fra VG-lista, Thomas Pedersen i Cir.Cuz og Morgan Sulele, samt Erik Fjeld fra Indigo Productions på Jar.

I fjor toppet Sulele VGs singleliste i seks strake uker med «Bare min».

– Vi er en stor kompisgjeng som skriver og jobber sammen med samlingspunkt på Jar. Vi skriver med hverandre og deltar på hverandres låter. Jeg har selv gjesta en del i det siste, så nå var det på tide med en ren Katastrofe-låt igjen, forteller Petter Kristiansen.

Indigo Productions har også hatt hendene i låter fra - blant andre - Sandra Lyng, Alan Walker, Innertier, Staysman & Lazz og Marcus & Martinus. Hans samarbeid med sistnevnte duo, «Elektrisk», ga Katastrofe nye og yngre fans.

LES OGSÅ: Går for Innertier på VG-lista

– Vanligvis er det folk i alderen 16 til 24 som er målgruppa mi, så jeg skvatt litt da jeg plutselig ble stoppa på Gardermoen av ei jente som var maks ti og ville ta bilde med meg, sier Kristiansen som innrømmer at «Sangen du hater» er et bevisst steg vekk fra den verste rølpekulturen i tekstuniverset.

– Jeg prøver meg i en litt annen og voksen retning nå. Ikke at jeg føler meg mer voksen, men jeg ser jo at jeg har blitt det! Det er fremdeles happy liste-pop, men jeg blir eldre og det blir de som følger meg også. Jeg har vært i Pattaya, jeg har vært på danskebåten og føler meg litt ferdig med det nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder