GUTTA PÅ TUR: Duff McKagan, Alice Cooper, Johnny Depp and Joe Perry (fra venstre mot høyre) i gruppen «Hollywood Vampires» kommer til Danmark og Sverige på turne i sommer, men ikke til Norge. foto: Mario Anzuoni, Reuters

Hollywood Vampires til Skandinavia

Rockegruppen Hollywood Vampires med Alice Cooper, og Johnny Depp drar på turne denne sommeren. På spillelisten står flere europeiske land, deriblant Danmark og Sverige, men ikke Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rolling Stone magazine skriver at kick-off er i Lisboa i Portugal i forbindelse med «Rock in Rio»-festivalen 27. mai. Deretter blir det opptredener både i Sverige, Danmark og som seg hør bør for en gruppe ved navn «Hollywood Vampires», Romania før gruppen drar tilbake til USA og noen opptredner der.

Se hele turnelisten her

– Det er ingen lett oppgave å sette opp en turneplan for the Vampires, sier Alice Cooper til Rolling Stone.

Foruten ham selv og Johnny Depp består Hollywood Vampires også av Aerosmith-gitaristen Joe Perry og Duff McKagan fra Guns N' Roses.

– Vi må ta hensyn til Johnnys filminnspillinger, så har vi Aoerosmith og Guns N' Roses - og på toppen av det hele meg. Så å få alle disse gutta samlet, rett og slett finne to uker vi alle sammen ikke har andre viktige oppgaver, er egentlig litt av et mesterstykke, fortsetter Alice Cooper.

Les også: Johnny Depp starter rockegruppe

Det var Cooper som i fjor vinter ortalte om den nye gruppen via Intagram-kontoen sin. Men den gang kom nyheten om Hollywood Vampires for mange som en overraskelse, ettersom Depp like før gikk ut i pressen og kritiserte andre skuespillere som har lansert en musikkarriere etter at de har blitt kjent gjennom filmer og TV-serier.

– Den ideen synes jeg bare er kvalmt, og det har alltid tenkt. Jeg har vært veldig heldig å ha fått spilt på venners plater, og gjør fortsatt det, sa han under filmfestivalen i Berlin og fortsatte:

Alice Cooper - med rett til å drepe

– Musikk er fortsatt en del av livet mitt, men du vil aldri få høre om «The Johnny Depp Band». Det kommer aldri til å eksistere, slo Depp selvsikkert fast.

Navnet Hollywood Vampires er noe nytt, melder nettstedet. Det er navnet fra en 1970-tallsgruppe som Alice Cooper var medlem av. Gruppen som han selv beskriver som en «boys drinking club», besto av flere rockestjerner – som Bernie Taupin, Micky Dolens, Ringo Starr og John Lennon.

For å bli medlem måtte man gå gjennom et noe spesielt ritual - man måtte nemlig kunne drikke de resterende medlemmene under bordet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder