IKKE MER QUART: Quart-festivalen er konkurs, men nå oppstår en ny festival i Oslo med flere av artistene fra sørlandsfestivalen. Foto: Scanpix

Quart-artister booket til ny Oslo-festival

(VG Nett) En ny festival i Oslo med navnet «Oslo Live» skal arrangeres i juli med artister fra Quart-festivalen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Det er Magnus Ulvik og Gaute Haaversen-Westhassel, medeiere i Oslo-klubben Blå, som står bak den nye festivalen.

Duoen har fått med seg flere av artistene fra den avlyste Quart-festivalen, men benekter at headlinerne The Hives er klare, slik NRK melder i kveld.

- På det nåværende tidspunkt har vi ikke booket The Hives, sier pressetalsmann for «Oslo Live», Sondre Sommerfelt til VG Nett mandag kveld.

Les Rockmans festivalblogg på VG Nett: - Du kødder ikke med en rockefestival!

8000 billetter per dag

Ifølge Sommerfelt har «Oslo Live» fått 200.000 kroner i støtte fra Oslo Kommune. De skal samarbeide med skateboardkonkurransen Oslo Games.

Den nye festivalen skal arrangeres fra 2. til 5. juli på Kontraskjæret, like ved Akershus Festning i Oslo. Billettprisen vil være mellom 100 og 200 kroner, og det vil legges ut 8.000 billetter per dag, noe som vil si at de ønsker å få solgt over 30.000 billetter totalt.

Blant aristene som allerede er booket til «Oslo Live» er Dizzie Rascal, Justice Live, Saul Williams, To Many DJs og I'm From Barcelona, opplyser Sommerfelt til VG Nett.

- Da Quart ikke ble noe av så vi muligheten. Det er mange band som skal reise rundt i Norge å spille, så vi begynte å booke de bandene vi liker, sier Sommerfelt.

Quarten gikk som kjent konkurs for i underkant av to uker siden, og festivalen måtte dermed avlyses.

Les også: Toffen: Trist at det skjedde sånn for Quart

Quart-navnet ikke solgt

Konkursboet etter Quart-festivalen håper å få solgt blant annet merkenavnet Quart til høystbydende. I dag hadde boet visning, og ifølge bobestyrer Øystein Krabberød er det stor interesse både for konseptet og for utstyret festivalen hadde.

- Vi har fått ti-elleve henvendelser, og de fleste av disse var på visningen i dag. Tirsdag klokken tolv er det frist for å melde interesse, og vi håper å ha avklart salget i løpet av noen dager, sier Krabberød til VG Nett i kveld.

Advokaten forteller at ti artister hadde fått forhåndsbetaling for å spille på Quart-festivalen, to av dem hadde fått hele honoraret. I tiden som kommer vil det trolig komme en avklaring på hva som skjer med disse artistene.

- Vi har ikke solgt noen rettigheter foreløpig, sier Krabberød.
Les også: Flere vil ha Quart-navnet

- Håper de spiller

Tidligere festivalsjef Daniel Nordgård i Quart-festivalen forteller til VG Nett at omkring 100 band og artister var booket til festivalen.

- Mange av artistene er attraktive og har booket billetter til Norge den første uka i juli. Jeg håper og tror at mange av disse kommer til å spille andre steder, enten i Agder eller andre steder, sier Nordgård, som ikke har hørt noe konkret om hvilke artister som skal spille hvor.

Quart-arrangørene hadde store problemer med billettsalget, og da det var klart at bare 2050 billetter var solgt, fantes det ingen annen utvei enn å begjære selskapet konkurs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder