SØRGENDE SAMLES: Hit til Jackson-foreldrenes hus i Encino reiste trolig norske Omer Bhatti (25) da han fikk budskapet om popkongens død. Foto: Espen Braata/Trond Solberg

Norske Omer trøster Jackson-barna

Jacksons venn fikk dødsbudskapet - dro til LA

LOS ANGELES/ENCINO (VG Nett) En sønderknust Omer Bhatti (25) har reist til Los Angeles for å være sammen med barna til Michael Jackson.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Omer Bhattis hjemmeside

VG Nett vet at Holmlia-gutten, som har vært en svært nær venn av Michael Jackson i en årrekke, satte seg på et fly til Los Angeles så fort han kunne etter at Michael Jackson på dramatisk vis døde torsdag i forrige uke.

Omer har vært utrøstelig siden han fikk dødsbudskapet, og VG Nett vet også at 25-åringen nå er spesielt opptatt av å være sammen med Michael Jacksons tre etterlatte barn, Prince Michael Joseph Jackson jr. (12), Paris Michael Katherine Jackson (11) og Prince Michael Jackson II (7).

Gjennom sitt vennskap med Michael Jackson, knyttet han også bånd til popkongens barn.

VG Nett var søndag utenfor huset til Michaels foreldre Katherine og Joseph i Encino, en halvtimes kjøretur utenfor Los Angeles. Det er her familien er samlet, og det var hit Omer reiste da han kom til Los Angeles.

VGTV:Her samles familien i sorgen

SPESIAL:Michael Jacksons liv i bilder

GRAFIKK:Viktige hendelser i popkongens liv

- Trodde han tøyset

Omer var i USA en uke før Jackson døde - på ferie i Miami.

Michael Jackson kollapset i sitt leide hjem i Holmby Hills i Los Angeles sent torsdag kveld norsk tid. Et av vitnene til den dramatiske kollapsen var hans eldste sønn Prince Michael (12). Ifølge New York Post skal sønnen ha trodd faren tullet da han falt om.

- Det mest grusomme er at Prince trodde hans far bare tullet, sier Michael Jackson-biograf og familievenn Stacy Brown til avisen.

BILDER:Se stjernenes hyllest til Michael Jackson

Ifølge News of the World skal Jackson ofte ha moret barna ved å spille død, før han spratt opp og lekte med dem. Da popstjernen lå livløs på soveromsgulvet torsdag skal Dr. Conrad Murray og Jacksons tre barn ha trodd at han bare tøyset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DET SISTE BILDET: Her forsøke ambulansepersonellet desperat å vekke Michael Jackson tilbake til livet. Foto: National Photo Group/ All Over Press Foto:

Men på torsdag var det ingen lek, og det forsto dr. Murray da han forsøkte å snakke til artisten, sier kilder som skal ha vært til stede i huset.

- Gråt og hylte etter sin far

Da de startet gjenopplivingen skal Prince Michael (12), Paris (11) og Prince Michael II (7) ha blitt skyflet inn på et soverom sammen med barnepiken sin. De skal fortsatt ha trodd det hele var en spøk, men alvoret begynte å synke inn da de hørte sirenene. Kilder forteller at de tre Jackson-barna ble livredde, og gråt og hylte etter sin far.

VGTV:Hør det dramatiske 911-anropet

Barna skal deretter ha blitt hentet av sin farmor Katherine Jackson og sin tante La Toya og tatt med til sykehuset. Her skal de ha sittet på venterommet og tegnet «god bedring-kort» til sin far - til tross for at han allerede lå død på operasjonsbordet, skriver News of the world.

Det var Jackson-familiens manager Frank DiLeo som på sykehuset måtte gå inn på venteværelset og gi de tre barna beskjeden om at deres far hadde gått bort.

Michaels datter Paris skal da ha skreket «Nei, pappa, nei!»

Omer er svært lei seg

Kort tid etter nådde budskapet om Michael Jacksons død også Omer Bhatti og hans familie i Norge. Omer er svært lei seg og har selv blitt tatt hånd om av familie og venner. Bhatti-familien beskriver tapet av Michael som å miste et elsket familiemedlem.

Bhattis sterke bånd til tidenes største popstjerne startet i Tunis i 1996. Omer sto sammen med fansen utenfor Jacksons hotell og imiterte sitt store forbilde da han ble trukket til side av popkongen. Møtet førte til at Omer og familien reiste verden rundt med Jackson i tiden etterpå. Senere flyttet de også til legendens ranch Neverland i California for en periode.

LES OGSÅ:Obama kondolerte Jackson-familien

Bhatti har alltid vært opptatt av å være lojal overfor Jackson og deres vennskap. Derfor har han aldri gått i detalj til pressen på hva de hadde sammen. I et eksklusivt intervju med VG i fjor høst fortalte han imidlertid:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØRGER: Sørgende fans samler seg utenfor Jackson-familiens hjem i Encino i Los Angeles. Foto: AFP

- Vi kan ha en dyp samtale eller diskusjon, og så ser jeg at jeg mister han med blikket. Da forsvinner han inn i sin egen verden og begynner å slå foten i takt. Det er ikke noe vits i å snakke videre med Michael når det skjer. Da ber jeg han ta med seg opptageren sin for å gjøre seg ferdig. Han har alltid den med seg.

- Han er sterk

Omer har også tidligere fortalt til VG Nett at Jackson har laget nok musikkmateriale for de neste 40 årene. I et intervju gjort med VG Nett i april 2008 sa Omer følgende om hvordan det står til med Michael.

LES OGSÅ:Her forsøker de forgjeves å redde Michael

- Han har det veldig bra. Han er jo trebarnsfar, og han har gjort en kjempejobb som pappa. Michael har en ro nå. Det Michael har gått gjennom de siste årene, er umenneskelig. Jeg tror ingen andre hadde overlevd det. Han er sterk. Han er en maskin. Han er et utrolig godt menneske.

ET SJELDENT BILDE: Her er Michael Jackson med sine tre barn på vei ut av et hotell i Beverly Hills. Bildet er tatt i mai i år. Barna har levd et svært skjermet liv, og det er sjeldent det har blitt tatt bilde av dem. Ifølge legens advokat skal barna sett sin far etter hans død. Foto: EPA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder