BEATLES OG BEAST: Åge Sten «Glam» Nilsen merker at det klør i frontfigurfingrene igjen etter et år som produsent og bakmann - lørdag kveld for en stor Beatles-forestilling i Oslo Konserthus - og har dermed startet «supergruppen» Nordic Beast. Foto: Mattis Sandblad

Åge Sten «Glam» Nilsen i ny «supergruppe»

Det siste året har Åge Sten «Glam» Nilsen vært produsent og bakmann, blant annet med stor Beatles-forestilling i Oslo i kveld. Men nå er tiden inne igjen for å fronte et stjernelag av rockere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Bandet har fått navnet Nordic Beast og består, foruten Åge selv, av gitarist John Norum og tangentmann Mic Michaeli fra Europe, trommis Mikkey Dee (som er svensk) fra selveste Motörhead og bassist Hal Patino fra de danske metal-heltene i King Diamond.

Hadde kjemien

- Norum fikk tips om «The Show Must Go On»-forestillingen vi hadde i Gøteborg i august, og han fikk fullstendig hakeslepp da han hørte oss. Etterpå kom han og Mikkey - som også var der - inn i garderoben, stengte døra og spurte om jeg ikke ville være med i et nytt band. Bare ring, sa jeg da! forteller Glam.

Etterpå tilbrakte de en fuktig kveld på Gøteborgs kneiper og fant ut at kjemien var der.

- Foreløpig har vi booket en konsert på Rockefeller den 31. januar, og vi ser ikke bort fra at vi kommer til å skrive låter sammen også. Dette betyr ingenting for våre respektive band - dette skal være et frirom, men vi holder det åpent at det er noe vi kan fortsette med, sier han.

- WigWam er med andre ord ikke historie?

SØTA BROR: Forbrødring over grensene mellom Åge Sten Nilsen og John Norum når Nordic Beast - som også omfatter Motörhead-trommis Mikkey Dee på trommer - konsertdebuterer på Rockefeller i Oslo den 31. januar neste år. Foto: TSMGO A/S


- Neida. Men jeg har vært mer bakmann enn frontmann det siste året, og det har passet meg bra. Egentlig skulle vi ut på en WigWam-turné, men så fikk gutta tilbud om å turnere med Jørn Lande i Europa. Egentlig er det deilig med litt frisk luft etter så mange år i samme band, men vi jobber aktivt mot en ny WigWam-skive, forteller Glam.

Beatles-galla

Som produsent og bakmann har han jobbet på flere arenaer det siste året. I kveld inviterer han til stor Beatles-galla i Oslo Konserthus i forbindelse med at det er femti år siden Beatles' to første plater ble utgitt.

SYNGER BEATLES: Atle Pettersen er en av vokalistene som skal synge Beatles i Oslo Konserthus lørdag kveld. Foto: Mattis Sandblad


De skal få nytt, norsk liv i kveld gjennom vokalister som Atle Pettersen, Trond Granlund og Eirikur Hauksson.

- Dette er syvårs-startskuddet. Beatles spilte jo inn alle sine plater i en syvårsperiode mellom 1963 og 1970, og vi har tenkt å gjenta dette med Beatles-platene hvert år frem til hele katalogen er gjennomgått. Det betyr faktisk at du allerede har mulighet til å kjøpe billett til 1. juni 2017, sier Glam.

Iallfall om du - som veldig mange - er svak for femtiårsjubilanten i 2017, «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band»¿

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder